31 Ekim 2010 Pazar

Sigara böreği


En pratik börektir sigara böreği.Çıtır çıtır lezzeti sıcakda soğukta eşiz bir tada sahip olan bu böreği sizler için yaptık.



















Malzemeler:

  • 2 adet yufka
  • 250 gr. beyaz peynir
  • 100 gr lor peyiniri
  • Yarım su b. süt
  • Maydanoz



Hazırlanışı :
Derince bir kapta peyniri çatalla İyice ezin ve içine ince ince kıydığımız
maydanozu ve loruda ekleyerek iyice haramanlayın.
Sonra yufkaları dörde katlayın. Eşit büyüklükte üçgen şeklinde parçalara ke sin.
Bunları teker teker alın ve üzerlerine bir yumurta fırçası yardımyla sütümüzden sürün .
Geniş kısmına hazırladığınız harçtan biraz koyun.
Kenarlarını için üstüne katladıktan sonrarulo gibi sarın, ince uca biraz süt sürerek bu şekilde böreğe yapışmasını sağlayın.
15 dk kadar sigara böreklerimizi dışarıda bekletin ve daha sonra buzluğa koyun ve orada 20 dk kadar bekletin bu sayede biraz daha çıtır çıtır
oluckatır .Daha sonra kızgın bol yağda 2-3 dakika kızartın ve dilediğiniz gibi servis edin.
Afiyet olsun.
G&P

30 Ekim 2010 Cumartesi

Rengarenk Pasta

Bugun yaptığımız, lezzetin doruk noktası rengarenk pasta:)







Malzemeler:

Keki için:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • ¾ su bardağı sıvıyağ
  • Vanilya
  • Kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Yapılışı:
Önce bir kapta şeker ve yumurtayı çırpın.Daha sonra yağ ve sütü karıştırıp un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip bir mikser yardımıyla çırpın. Pişmesi için 150 derecelik fırında 30 dk durması kafii.

Kreması için:
125 gr margarin
1 su bardağı un
750 ml süt
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kremşanti

Yapılışı:
Margarini tencerede eritin, ve unu ilave edip kavurun. Daha sonra sütü ekleyip karıştırın. Süt kaynayınca şekeri ve vanilyayı ekleyin, krema kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alıp krem şantiyide ekleyerek çırpın. Ilıması için soğuk bir yere koyun. Kremamız hazır.

Pastanın yapılışı:

Soğuyan keki ortadan 2 parçaya kesin,alt tabanını biraz süt ile ıslatın. Daha sonra hazırlanan kremayı ortasına serin.kremayı serdikten sonra ahuduları ortasına serpiştirin. Kekin üst tabanını kapatın ve üst kısmınada kremayı güzelce serin.
Yeşil ve Kırmızı süsleme için:
yeşil ve kırmızı olan süsleme aslında bir kekti. Yani 1 hafta öncesinde yeşil ve kırmızı bonibonlu muffinler yapmıştım. 1 kırmızı ve yeşili derindonduruca saklamıştım bugun onları süslemek için kullandım. kırmızı ve yeşil muffinleri rendeledim ve pastaya serpiştirdim.
Ortasınada ahudularla süs yaptım.

İşte bu kadar:)



Afiyet Olsun.
G&P


28 Ekim 2010 Perşembe

Yayla Çorbası

Artık kış geldi dedik ve çorbalara başlamaya karar verdik.ilk çorbamız çok basit herkesin çok sevdiği hatta bizlerim yazında
yapıp afiyetle tükettiği bir çorba.Yoğurtlu çorbaları sevenler için eşsiz bir lezzet için bu tarifi mutlaka deneyin :)


















Malzemeler:
  • 2.5 çorba k.un (tepeleme)
  • 2 su b. yoğurt
  • 4 diş sarımsak
  • 3 çorba k. pirinç
  • 1 çorba k.tereyağ
  • Pulbiber
  • Nane


Hazırlanışı:
Öncelikle unu,yoğurtu ve iri iri doğradığımız sarımsakları bir kabın içinde iyice karıştıralım.Daha sonra bir tencerenin
içine 1 lt suyu koyalım ve iyice kayanatalım.Kaynaıyınca içince iyice yıkadığımız pirinçlerimizi koyalım ve pirinçler uzuayıncaya
kadar iyice pişirelim.Pirinçler pişince kepçe ile içindeki suyu yoğurtun olduğu kaba dökelim ve bu karışımı iyice karıştıralım.
Su eklemey yoğurtlu karışımın ılınıncaya kadar ekleyin.Daha sonra yoğurtlu karışımı yavaş yavaş tencereye döküna ma dökerken
mutlaka kaşıkla karışıtırın.Daha sonra iyice kaynadıktan sonra içine tuzu ekleyin.
Çorbamız kayanrken bir tava içinde yağımızı,pulbiber ve nanemizi koyup yakın ve bunu tenceremize ekleyerek.Bir taşım daha kaynatarak
altını kapatın .
Afiyet Olsun.
G&P

26 Ekim 2010 Salı

Peynirli-Yumurtalı Ekmek

Kahvaltı yada beş çayı bu tarif için idealdir diyebiliriz.Oldukça basit olması içine farklı malzemeler koyarak daha farklı lezzetler
elde edebileceğiniz bu tarifi denemeyenlerin denemesini tavsiye ederiz.





















Malzemeler:
  • 1 çorba k.süt
  • 1 su bardağı lor
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Tereyağ
  • Pulbiber

Hazırlanışı:
Bir kabın içine lor peyniri koyun ve içine yumurta sarısı,sütüde koyarak iyice ezin.Daha sonra bir ekmek dilimlerinin üzerine
tereyağ sürün ve üzerine peynirli karışımımızdanda koyun.Her bir ekmek diliminin üstüne pulbiber serperin dilerseniz üzerine kıyılmış maydanoz
yada ince ince dilimlenmiş sucuk koyabilirsiniz.Daha sonra tüm ekmekleri tepsiye 170 derece fırında
15 dk kadar pişirin.Daha sonra dilediğiniz gibi servis edin.
Afiyet olsun.
G&P

25 Ekim 2010 Pazartesi

ŞEFİN KEKİ :)


Değişik bir tarif daha .Açıkcası mutfakta yenilikler yaratmak işimiz desek yeridir.İki renkli kekleri biraz değiştirdik.Biraz
kakoyu artırdık,sade kısmını azalttık :)İşte karşınızda şefin keki :)















Malzemeler
Çikolatalı Muhallebisi İçin:
  • 125 gr margarin
  • 1 su bardağı un
  • 750 ml süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket dark kakao

Pandispanya tarifi:
  • 4 yumurta
  • 4 kahve fincanı şeker
  • 3 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı ılık su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket dark kakao


Arası İçin:
2 paket Bitter Çikolata

Hazırlanışı:

Margarini tencerede kızdırın ve
içine unu ekleyerek kokusu gidene kadar kavurun.
daha sonra içine sütü devamlı karıştırmak suretiyle tencereye ekleyin.
Süt kaynayınca içine şekeri,kakoyu ve vanilyayı ekleyin.
Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.Daha sonra ocaktan alın ve
m ve mikserin en yüksek hızında 10 dakika karıştırın.Ve muhallebiyi bir kenara koyup ılınmasını bekleyin.
Yumurta ve şekeri bir kabın içinde mikserle kar gibi olucak şekilde çırpın.Başka bir kabın içinde eleyerek unumuzu ve kabratma
leyerek koyun.Daha sonra kaşık kaşık unlu karışımı yumurtalı karışıma ekleyin ve çırpmaya devam edin.En son içine suyuda ekleyerek
2 dk daha çırpın.
Daha sonra karışımdan biraz ayırın.Fazla olan karışımın içine kakao koyun ve iyice çırpın.
Kare fırın tepsimizi iyice yağlayın yarısından fazlasına kakolu karışımı.Az olan kısmına ise sade karışımı dökün.
180 derece fırında Yaklaşık 40 dk pişirin.
Fırından çıkınca kekimizi kakolu ve beyaz olan kısmını tam ortasından ikiye bölün.
Daha sonra düz bir tabak alın altta beyaz tabanımızı koyun üstüne kakaolu muhallebimizde sürün unun üzerine biraz iri rendelediğimiz bitter çikolatadan koyun.
Daha sonra üzerine kakaolu tabanımızı koyun ve en üzerine heryere gelicek şekilde çikolatalı muhallebiyle kaplayın.Ve üzerine kıyılmış bitter çikolata dökerek servis edin.
Afiyet olsun.
G&P

Elmalı Tatlı

Şerbetli bir tatlının içinde meyve olması o tatlıya dahada lezzeti kılıyor.Bilindik bir iç malzemeyle birşeyler yapalım dedik ve elmalı bu hoş tatlı ortaya çıktı.Meyveli ve şerbetli tatlıdan doğan bu lezzeti mutlaka deneyin :)

















Malzemeler:
  • 2 su b. un
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay b. yoğurt
  • 1 çay b. süt
  • 1 çay b. sıvıyağ

İçi İçin:
  • 2 adet elma
  • 4 adet kuru incir
  • 1 çay b. dövülmüş ceviz
  • 1 çay k. tarçın
Şerbeti İçin:
  • 2 su b. şeker
  • 2 su b. su
  • Yarım adet limonun suyu
  • 1 paket vanilya
Süslemek İçin:
  • Hindistan cevizi


Yapılışı:
Öncelikle un, yoğurt, süt, sıvıyağ ve yumurtayı bir kabın içinde yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun ve üzerini bir bezle örtüp yarım saat kadar dinlendirin. Şerbeti için, şekeri ve suyu bir tencere içine koyun ve iyice kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyu ve vanilyayı da ekleyerek bir taşım daha kaynatın. Şerbeti soğuması için bir kenara bırakın. Daha sonra iç harcı için elmaları soyup, rendeleyin. İncirleri de ince ince kıyın ve bir karıştırma kabının içine koyarak içine tarçın ve cevizi ekleyip karıştırın. Hazırladığınız hamurdan limon kadar büyük parçalar kopartın ve bunları elinizle açın. İçine iç harçtan ekleyerek hamuru kapatıp elinizle top şekli verin. Daha sonra yağlanmış bir fırın tepsisine tatlıları dizin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Tepsi fırından çıkınca üzerine soğuk şerbeti dökün. Üzerine hindistan cevizi dökerek ya da isterseniz dövülmüş ceviz veya fıstıkla süsleyerek servis edin.

Afiyet olsun.
G&P
Bu tarif Hamarat Abla yarışmasında tarafımızca yollanılmışıtır ve sergilenilmiştir.

25 Ekim Dünya Makarna Günü


Dunya makarna gununuz kutlu olsun.Bugün bol bol makarna yapmanızı tavsiye ederiz.Biz öyle yapıcağız :)








Bugün Neden Dünya Makarana Günü İlan edilmiştir.***

Ülkemizde ve dünyada tüketicinin, makarnanın şişmanlattığı ve besin değerinin düşük olduğu şeklindeki yanlış ve eksik bilgileri önemli bir sorun olmuştur.


Bu durumu göz ününe alan makarna üreticilerinin, tüm dünyada makarna ile ilgili doğru bilgileri topluma kazandırmak üzere neler yapılabileceği arayışı sonucunda, dünyada farklı kültür ve geleneklerin buluşmasını sağlayan, "Makarna Günü" kutlamaları fikri ilk defa Roma`da 1995 yılında yapılan ve 40 ülkeden gelen makarna sanayicilerinin katıldığı 1. Dünya Makarna Kongresinde Türk delegasyonu tarafından önerilmiştir. 1997 yılı Mart ayında Amerika`da yapılan ikinci toplantıda 25 Ekim tarihi"Dünya Makarna Günü" olarak kabul ve ilan edilmiştir.

"Alınıtıdır"

http://ww.makarna.org.tr/turkce/konu_detay.aspx?id=11



24 Ekim 2010 Pazar

Sütlü İrmik Helvası

İrmik helvasının herhali güzeldir.Özellikle içinde süt olunca bizim favorimiz mutlaka denemeniz gerken bu lezzeti sizler için yaptık :)












Malzemeler:
2 su b. irmik
1,5 su b.şeker
3,5 su b.süt
125 gr tereyağı

Yapılışı:

Öncelikle tenceremize yağımızı koyup eritiyoruz ve irmiğimizi de ekleyerek rengi esmer oluncaya kadar hafif ateşte kavuruyoruz. Aynı zamanda başka bir tencere içinde sütümüzü kaynatıyoruz ve daha sonra tencere içindeki irmiğimize ekliyoruz. Tencerenin kapağını kapattıktan sonra sütümüzü çekene kadar bekliyoruz. Sütü iyice çektikten sonra şekeri de ilave edip karıştırıyoruz ve ocağın altını kapatıp irmik helvamızı 10-15 dk demlenmeye bırakıyoruz. Üzerini istediğimiz gibi süsleyip servis ediyoruz.

Afiyet olsun.
G&P

Bu tarif Hamarat Abla yarışmasında tarafımızca yollanılmışıtır ve sergilenilmiştir.

Badempare

Ceviz ve fındık kadar tatlılarda kullanılmayan bir kuruyemiştir badem.Ama bu lezzet tatlılarda bademin ne kadar yakıştığını kanıtı olucaktır.Mutlaka deneminiz için sizler için yaptık :)


















Malzemeler:
  • 4,5 su b. un
  • 1 su b. badem
  • 200 gr margarin
  • 1 çay b. pudra şekeri
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti İçin:
  • 4 su b. toz şeker
  • 5 su b. su
  • Çeyrek adet limon suyu

Üzeri İçin:
  • Bütün badem
Yapılışı:
Öncelikle bir kabın içine un alın ve ortasını havuz gibi açarak margarini koyun. Yumurtaları 1 su bardağı badem ile rondoda toz haline getirin. Üzerine vanilya, pudra şekeri ve kabartma tozu koyarak hamuru yoğurun. Daha sonra hamurlarımızdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak parmak şeklinde şekil verin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Herbirini dilediğiniz kadar ve dilediğiniz şekilde bademe batırın. Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Şerbeti için ise tenceremize şeker ve suyu koyarak iyice kaynatın ve kaynadıktan sonra çeyrek limonunu da ekleyerek bir taşım daha kaynatarak ocağın altını kapatın. Şerbet soğuduktan sonra fırından çıkan badem parelerin üstüne dökün bir süre şerbetin çekmesini bekleyin. Bu arada badem pareleri çevirerek her yerinin şerbet olmasını sağlayabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
G&P
Bu tarif Hamarat Abla yarışmasında tarafımızca yollanılmışıtır ve sergilenilmiştir.


23 Ekim 2010 Cumartesi

Çikolata Soslu Tavuk Göğsü

Tavuk göğüsünü tarçınla güzel olur ama mutlaka çikolata soslu olanınıda demeniz gerekteğini düşünüyoruz mutlaka tatmanız gereken sütlü tatlıları sevenler için eşsiz bir lezzet:)












Malzemeler:
  • 1 lt. süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 lt. süt 1 su bardağıun
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket damla sakızı
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya
Çikolata Sosu İçin:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 su bardağı şeker
Yapılışı :
Tenceremizin içinde un ve şekeri koyun üzerine sütü karıştırarak ekleyin. İçine damla sakızını da ekleyin ve muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin. Daha sonra tavuk göğsümüze margarini ve vanilyayı ekleyin ve 5-10 dk. mikserle göz göz oluncaya kadar çırpın. çikolata sosu için ise tüm malzemeleri tenceremize koyun orta ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Daha sonra tavuk göğsünü borcama yayın. Tavuk göğsünün üstü hafiften kaymak tutmaya başlayınca da çikolatalı sosunu üzerine dökün. Buzdolabına koyun ve soğuduktan sonra servis yapın.

Afiyet Olsun.
G&P
Bu tarif Hamarat Abla yarışmasında tarafımızca yollanılmışıtır ve sergilenilmiştir.

22 Ekim 2010 Cuma

ACUKA

Kahvaltı çay vakti sizin için herzaman alternatif olucak bir lezzet daha yaptık.Ceviz ve zeytinyağı birleşince tadın yenmeyen
bu güzel tarifi deneminizi tavsiye ederiz.:)



















Malzemeler:
  • 150 gram ceviz
  • 5 diş sarımsak
  • 2 çorba k. zeytinyağı
  • 2 çorba k.biber salçası
  • Pulbiber
  • Tuz
Hazırlanışı:
Öncelikle havanda cevizlerimizi iyice dövelim ki cevizin yağı çıkınca tadı daha güzel oluyor.Daha sonra aynı havanda sarımsaklarlarımızıda içine az tuz koyarak
iyice dövelim.Hem cevizlerimizin ve sarımsaklarımızı bir kabın içine
alın ve içine zeytinyağı,pulbiber,tuz,salçamazıda koyarak iyice karıştırın.
Tuz ve pulbiber miktarını dilediğiniz ölçüde ayarlayabilirsiniz
Ekmeğin üstüne acukamızı sürerek servis edebilirsiniz.
Mutlaka acukanızı cam kapalı bir kabın içinde saklayın.
Afiyet olsun.
G&P

21 Ekim 2010 Perşembe

Meyveli Kup

Yine Meyveli Pratik bir tarif.Muhallebi yaptığınızda içine meyve koyarak farklı bir tat yaratabilrisiniz.









Malzemeler:


Muhallebisi İçin:
  • 1.5 su b. süt
  • 4 çorba k. şeker
  • 1,5 çorba k. un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
Karışımı için:
  • 3 adet şeftali
  • siyah üzüm
  • 2 adet armut
  • 1 adet limon suyu
  • 1 çorba kaşığı pudra şekeri

Yapılışı:
Bir tencere içinde sütü, şekeri, vanilyayı, yumurta sarısını ve unu orta ateşte koyulaşana kadar pişirin. Daha sonra muhallebiyi soğuması için bir kenara bırakın. Şeftali ve armutların kabuklarını soyun ve küp küp kesin daha sonra üzümleri ortadan ikiye bölün. Bir kasenin içine bunları koyun başka bir kasenin içinde pudra şekeri ve limon suyunu karışıtırın ve bunu meyvelerimizin üstüne dökerek iyice harmanlayın. Öncelikle kaselerin içine muhallebimizden koyun daha sonra meyveli karışımızdan bir kaşık ve üzerine tekrar muhallebi koyun. Daha sonra üzerine istediğimiz meyveleri koyarak servis edin.

Afiyet olsun.
G&P
Bu tarif Hamarat Abla yarışmasında tarafımızca yollanılmışıtır ve sergilenilmiştir.

Kemal Paşa Tatlısı

Babamın en sevdiği tatlı.. :)



KEMAL PAŞA TATLISI
Malzemeler :
  • 9 çorba kaşığı zeytin yağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • Kabartma tozu
  • Yeteri kadar un

Yapılışı :
Bütün malzeme karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlak şekil verilir. Tepsiye dizilerek fırında kızartılır. Tepsinin çıkmasında 3-4 dk önceden kaynamış olan şerbet sıcak olarak dökülür. 


Şerbeti için : 1 Kilo şeker üzeri 1 parmak geçecek şekilde su konulur. 10 dk. kaynamaya bırakılır. 




Afiyet olsun.
G&P

Kozalak Tatlısı

Yine pratik bir tarif.Yapması sizler için oldukça basit.Hatta içine farklı farklı malzemeler koyarak kendi kozalak tatlınızı yaratabilirsiniz :)













Malzemeler:
  • 3 çorba k. susam
  • 3 çorba k. bal
  • 1 paket bitter çikolata
  • 3 çorba k. kakao
  • 1 su b. corn flakes
  • 50 gr margarin
Üzeri İçin:
  • Hindistan cevizi
  • Pudra şekeri
Yapılışı :
Öncelikle susamları bir tavanın içine alalım ve kavuralım. Daha sonra çikolatalarımızı bir kâseye kıralım ve bunu ocakta benmari usulü eritelim. Geniş bir kabın içine erimiş çikolatamızı, susam, bal, margarin ve corn flakesleride koyarak karıştıralım. Limon kabuğunu ters çevirip, içine karışımı dolduralım ya da elimizle bir tabağın içinde şekil verelim. Bu şekilde dolaba koyalım. Yaklaşık 1-2 saat bekletelim. Daha sonra üzerine hindistan cevizi ve pudra şekeri koyarak servis edelim.

Afiyet olsun.
G&P
Bu tarif Hamarat Abla yarışmasında tarafımızca yollanılmışıtır ve sergilenilmiştir.

Pratik Bilgiler

Bizlerden size mutfakta yarıyacak pratik bilgilerden bazıları.Mutlaka bir köşede bu bilgileri bulundurun deriz :)



  • Çorbanız çok tuzlu olduysa, bir patatesi dörde bölerek içine atın. Patatesler pişince yemeğin tuzunu da emecektir.
  • Mantarları pişirirken kararmaması için, suyuna tuz ve limon suyu ilave edin.
  • Kızartma yaparken tavadaki yağın çatlayıp patlaması haklı olarak ürkütür. Ama içine bir tutam kadar tuz atarsanız, yağın patlamasını önlemiş olursunuz.
  • Domatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzünde ağır ağır gezdirin.
  • Kuru bakliyatları bir gece önceden ılık suya koyun ve haşlarken içine biraz karbonat ilave edin.
  • Pilavınızı tekrar ısıtırken, bir kabın içinde ateşe su koyup kaynayınca tencerenizi içine oturtursanız pilavınız taneli kalır ve tazeliğini muhafaza eder.
  • Bazen fırında pişirdikleriniz kurur, kavrulur, sertleşir. Bunu önlemek için, fırının içine, bir bardak kadar su koyun. Göreceksiniz, pişirdikleriniz çabucak kavrulup kurumayacaktır.
  • Etin yumuşak olması için pişirmeden önce zeytinyağında bir süre bekletin.
  • Köfte yoğurmadan önce ellerinizi ıslatırsanız, ellerinizin temizlenmesi daha kolay olur..

Kuru Kayısı Tatlısı









Malzemeler:
  • 30 adet Kayısı ( gün kurusu tercih edilirse daha iyi olur)
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay bardağı şeker
  • 30 adet ceviz
Üzeri İçin:
  • 1 su bardağı kırk ceviz
Yapılışı :
Öncelikle kayısılarımızı bir kâseye koyalım ve üzerini örtecek kadar suya koyarak bir gece bekletelim ama tabi ara sıra da suyunu değiştirelim. Ertesi sabah kayısılarımızın bulunduğu kâsedeki suyunu bir tencereye içine alalım içine şeker ilave ederek bir taşım kaynatalım. Daha sonra Kaynayan şuruba kayısıları ilave edelim ve kısık ateşte kayısılar şerbeti çekene kadar pişirelim. Kayısılarımız soğuduktan sonra her birinin arasına ceviz koyarak kayısı tatlılarımızı üzerine kalan şerbetinden de ve kırık cevizlerden koyarak servis tabaklarımızda servis edelim .
Afiyet olsun.
G&P
Bu tarif Hamarat Abla yarışmasında tarafımızca yollanılmışıtır ve sergilenilmiştir.

20 Ekim 2010 Çarşamba

Damla Çikolatalı Tiramisu

Oldukça pratik ve değişik bir tiramisu tarifi sizler için yaptık mutlaka deneyin.













Damla Çikolatalı Tiramisu

Malzemeler:

  • 1 adet hazır kakaolu kek
  • Yarım litre süt
  • 1 paket krem şanti
  • 3 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı dark çikolata
  • 1 kutu labne peyniri
  • Yarım su b. damla çikolata
Keki Islatmak İçin:
  • 2 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı granül kahve
Üzeri İçin:
  • Kakao
Yapılışı:
Öncelikle bir tencerinin içine sütü koyun. 1 adet yumurtayı bir kabın içinde iyice çırparak sütün içine şeker ile ilave edin ve orta ateşte süt ısınıncaya kadar pişirin. Sonra unu ve kakaoyu ekleyin ve sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra içine labne peyniri ve kremşantiyi de ekleyerek karıştırın. Ilınması için bir kenara bırakın. Muhallebi ılındıktan sonra servis tabağının içine kekin alt kısmını alın ve üzerini içinde 1 çorba kaşığı kahve ile erittiğiniz 1 su bardağı süt ile heryerini iyice ıslatın. Ve üzerine muhallebinin yarısını yayın ve damla çikolataların tamamını üzerine serpin. Daha sonra kekin diğer katını üstüne koyarak da kalan neskafeli sütle ıslatın ve üzerine kalan muhallebiden heryerine gelecek şekilde yayın. Üzerine de bir elek yardımıyla her yerine kakao serpin ve buzdolabında 3 saat dinlendirin.

Afiyet olsun.
G&P
Bu tarif Hamarat Abla yarışmasında tarafımızca yollanılmışıtır ve sergilenilmiştir.

Meyve Şekerli Parfe

Oldukça basit,pratik bir tarif 5 dkınızı bile almıyacak bu tarifi mutlaka deneyin.Meyve şekeri hakikaten parfeye çok güzel bir lezzet verdi :)













Meyve Şekerli Parfe

Malzemeler:
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • Meyve şekeri
  • Bebe bisküvi
Yapılışı:
Öncelikle kremşantiye soğuk sütü de ekleyerek mikserle iyice çırpın. Daha sonra kabın içine bebe bisküvilerini de elle kırarak ağza gelecek şekilde içine ekleyin. Meyve şekerlerimizde içine koyarak karıştırın. Buzdolabında 1 gün kadar bekletin daha sonra kaselerimizi biraz ılındıktan sonra servis tabaklarına ters çevirerek üzerindeki streç filmi çıkarın ve bu şekilde yanına dilediğiniz meyveleride koyarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
G&P

Bu tarifle hamarat abla yarışmasında yarışılmıştır.

Mercimek Köftesi

Mercimek yemeği sevmeyenler için güzel bir alternatiftir mercimek köftesi.Özellikle biz acısı bol olanını seviyoruz.
Sizin için güzel bir mercimek köftesi yaptık,mutlaka deneyin :)

















Mercimek Köftesi

Malzemeler :
  • 1 su b.kırmızı mercimek
  • 1 su b.ince bulgur
  • 3 su b. su
  • 1 demet yeşil soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 kuru soğan
  • 2 çorba k.biber salçası
  • zeytinyağı
  • 1 limon
  • tuz
  • Pulbiber


Hazırlanışı :
2 su b. kırmızı mercimeği yıkadıktan sonra üzerine su ekleyerek pişirin.Ama pişirken tencrenin kapağını az açık tutun ve hafif sulu kalmasına dikkat edin.
Piştikten sonra mercimeklerin içine iyice yıkadığımız bulguru ekleyin ve 40 dk kadar bekletin.Bu arada kuru soğanı ince ince küp küp doğrayın ve bir tavanın içine az zeytinyağı koyun onun içine soğanı koyuyoruz
salçayı ve pulbiberde ekleyerek soğanlar iyice ölünceye kadar soteleyin.Daha sonra içine az sıcak su koyun ve yine biraz soteledikten sonra aocağın altını kapatın
Bulgurlu,mercimekli karışımı bir kaba koyun üzerine salçalı karışımımızıda ilave edin.
Daha sonra maydonazları ince ince doğrayın aynı şekilde soğanlarıda ince ince doğrayın ve kabın içine alın.
Ve tüm karışımımızı dilediğimiz ölçüde tuz,pulbiber ve limon suyu ekleyerek iyice yoğurun.Elimizle köfte şekli verdikten sonra
servis tabağına koyun.Dilerseniz marullada yada roka ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
G&P

Limonlu Şekerpare

Şekerpareyi limonlu denediniz mi hiç.Bizce deneyin hafif daha güzel bir lezzeti sizler için yaptık:)











Limonlu Şekerpare
Malzemeler:

  • Yarım kg un
  • 2 adet yumurta
  • 1 su b. pudra şekeri
  • 1 su bardağı irmik
  • Yarım paket margarin (oda ısında )
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet limon
    Şerbeti İçin:
    • 4 su b. su
    • 3,5 su b. toz şeker
    • Yarım adet limonun suyu
    Yapılışı:
    Öncelikle şerbetimiz için bir tencere içine su ve tozşekerimizi koyarak kaynatıyoruz. Kaynamaya yakın ise yarım limonun suyunu koyarak bir taşım daha kaynatıyoruz. Daha sonra tenceremizi bir kenara alıp soğumasını bekliyoruz. Daha sonra hamurumuz için bir kabın içine un, pudra şekeri, irmik, sıvıyağ, margarin, kabartma tozu, vanilya, 1 adet limonun suyunu ve rendelenmiş kabuklarını ve 1 yumurta ve diğer yumurtanın sadece akını koyarak yoğuruyoruz ve daha sonra 15 dakika dinlendiriyoruz. Tepsimizi yağladıktan sonra hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlak şekil veriyoruz ve bu şekilde tepsimize diziyoruz her bir hamurun üstüne bir adet badem koyarak 175 derece fırında kızarana dek pişmesi için fırına veriyoruz. Fırınımızdan çıkardığımız şekerparelerimizin üstüne şerbetimizi döküyoruz ve 1 saat kadar dinlendirdikten sonra dilediğimiz gibi süsleyip servis tabaklarında servis ediyoruz.
    Afiyet olsun.
    G&P

    Rengarenk Muhallebi

    Meyve sosu ve muhallebinin bir araya gelmesiyle hem lezetli ,hem göze hitap eden bir lezzet yakalayın :)













    Rengarenk Muhallebi

    Malzemeler:

    • 4 su bardağı süt
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 5 çorba kaşığı pirinç unu
    Ara Kat Sosu :
    • 4 adet şeftali
    • 8 adet mürdüm eriği
    • 4 çorba kaşığı toz şeker
    Üzeri İçin:
    • Bal
    Yapılışı:
    Öncelikle sütü, şekeri ve pirinç ununu bir tencerenin içine koyarak çırpma teli ile hafif ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz ve soğuması için bir kenara koyuyoruz. Daha sonra şeftalilerimizin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkararak rondo da püre haline getiriyoruz ve bir tavanın içine alıp üzerine 2 çorba kaşığı şekeri de ekleyip kısık ateşte 10 dakika kadar pişiriyoruz. Aynı aşamayı eriklerimiz içinde yapıyoruz kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra bir tavada üzerine 2 çorba kaşığı toz şeker koyarak 10 dakika kadar pişiyoruz. Daha sonra kuplarımızın içine önce ılınmış muhallebimizi daha sonra üzerine erik püremizi tekrar üzerine muhallebi daha sonra şeftali püremizi en üstüne yine muhallebimizi koyuyoruz.
    Afiyet olsun.
    G&P
    Bu tarif Hamarat Abla yarışmasında tarafımızca yollanılmışıtır ve sergilenilmiştir.