25 Aralık 2011 Pazar

Patatesli Ay Çörek

Patetesle yapılacak tariflerin sınırı yoktur desek yeridir.Bu seferde patatesle yapılan hafif gevrek bir tadı olan bir tarif vermek istiyoruz .Oldukça basit ama bir okadarda leziz olan bu tarifi çay saatlerinizde yapmanızı şiddetle tavsiye ederiz.






Malzemeler:
3 adet yumurta ( 1 yumurtanın sarısını ayırın)
1/2 çay b. süt
Yarım paket margarin.(oda sıcaklığında)
1 çay b. sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 tatlı k. tuz.
Aldığı kadar un.


İç Harcı:
3 adet patates.
1 dilim beyaz peynir.
1 çay k. pul biber.
2 çorba k. süt.


Üzeri İçin:
Çörek Otu 


Hazırlanışı:
Öncelikle Patateslerimizin kabuklarını soyup içi dolu tencere içinde haşlayalım .Haşladıktan sonra bir çatal yardımı ile  ezelim içine daha sonra içine harcın diğer malzemeleri olan  beyaz peynir,süt  ve baharatlarımızıda ekleyerek  iyice ezilene kadar ezme işlemine  devam edin. Bu şekilde  iç harcımızı hazırlamış olduk dilerseniz içine maydanozda ekleyerek iç harcı çeşitlendirebilirsiniz.Daha sonra bir karıştırma kabının içine  2 adet yumurta ve 1 adet yumurta akı ,margarini,sıvıyağ ,sütü,tuzu ekleyerek elimizle bir karıştıralım.Bu işlemden sonra kabartma tozunda ekleyin.Un ilavesinde ise azar azar ekleyerek kulak memesi kıvamını tuturmaya çalışın.Hamurumuz oldukta sonra cevizden biraz büyük bezeler oluşturalım bunları elimizle açarak içine harcımızdan bir çorba kaşığı kadar koyarak elimizle ay şeklini verelim .Tüm diğer bezelerde bu işlemi uyguladıktan sonra ay şeklinde çöreklerimizi üstüne  yumurta sarısı sürün ve çörek otuda dökerek 200 derece fırında 40 dk pişirin.




Afiyet Olsun dileriz.
G&P

23 Aralık 2011 Cuma

İşte Tüm Türkiye’nin Merakla Beklediği Tarif!




Son zamanlarda herkesin konuştuğu hatta Obama’nın hanımının bile merak ettiği tarif; Pınar Labneli!

Herkes bu tarifi merak ediyor, lezzeti dünyanın bir ucuna yayılıyor.

Pınar Labneli Yedi Baharatlı Pasta’nın tarifini www.facebook.com/PinarLabne adresinden öğrenebilirsiniz.

Diğer Pınar Labne’li tarifleri herkesten önce öğrenmek için sayfayı takip etmeyi unutmayın!

Bir bumads advertorial içeriğidir.




17 Aralık 2011 Cumartesi

Mutfak Okulunda Öğrendiğim 101 Şey









Sizlere Optimistkitap yayınevinden çıkan bir Louis Eguaras- Matthew Frederick ait olan "Mutfak Okulunda Öğrendiğim 101 Şey adlı "yemek kitabını  tanıtmak istiyoruz.

Bu kitapta restoran menüsündeki her yemek için 101 ders bulunmakta :
*Pişirme Yöntemleri ve Püf Noktaları *Restoran Yönetimi *Trendler *Beslenme *Besin Tedariki *Mutfak Türleri *Finansman *Güvenlik Önlemleri ve Standartları… ve daha fazlası
Deneyimli bir şefin kaleme aldığı bu kaynak, mutfak okulu öğrencilerine, şeflere, şef eğitimi alanlara ve yemek dünyasına ilgi duyan herkese sektöre ilişkin en önemli bilgileri sunuyor. Bu eğlenceli kitabı asla kaybetmezsiniz, çünkü her zaman cebinizde olacak!
Mutfak okulundan mezun olanların öğrendiği pek çok şey bu 202 sayfada bulunmakta .
MUTFAK OKULUNDA ÖĞRENDİĞİM 10 ŞEY
Louis Eguaras Kaliforniya Mutfak Sanatları Okulunda aşçılık eğitimi hocası. Daha önce Beyaz Saray’da şef olan Eguaras, aralarında Nelson Mandela, TomHanks, Jimmy Buffett, Anthony Hopkins, Oliver Stone, James Woods, MickJagger ve Rolling Stones, Crosby, Stills ve Nash’in de bulunduğu dünyanın önde gelen isimlerine ve ünlülere yemek yaptı. Eşiyle birlikte California, Valencia’da yaşıyor.

Mutlaka bu kitabı edindip okumanızı sizlere şiddetle tavsiye ediyoruz :)
 

Ayrıca unutmadan belirtelim bu kitap ve daha fazla kitap için mutlaka Optimistkitap yayınevini ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.


11 Aralık 2011 Pazar

Mübarek Muharrem Ayı.

Mübarek Muharrem ayı içerisindeyiz.Muharrem ayı, İlahi bereket ve feyzin, Rabbani ihsan ve keremin coştuğu ve bollaştığı bir aydır. Herkesin Muharrem ayı mubarek olsun.
Bizde bu ay için  bereketi bol olan Aşuremizi her zamanki gibi yine yaptık . Eğer sizde Aşure yapacaksınız ve aşure tarifi arıyorsanız daha önceki Aşure tarifimize bakabilirsiniz.

Allah kabul etsin.



3 Aralık 2011 Cumartesi

Acılı Pastane Kurabiyesi

Bildiğimiz pastane kurabiyeleri vardır biraz sertçe oldukça lezzetli özelikle misafirliğe gittiğimize alırız.Bizde sizlere pastane pastane gezmeden evinizde yapabileceğiniz içine biraz acı katılmış bir pastane kurabiyesi tarifi vermek istiyoruz :)






MALZEMELER 
 100 gr margarin (oda sıcaklığında )
2 adet yumurta (sarısını üzerine ayırın :)
1 çay b. süt
Yarım çay b. yoğurt
1 çay b. sıvıyağ
1 tatlı k.. şeker
1 tatlı k. tuz.
1 çay k. mahlep
1 çay k. sirke
 pul biber
Beyaz peynir

HAZIRLANIŞI
Tüm malzemeleri öncelikle yumurta margarin ve sıvıyağı  bir kabın içine alın daha sonra  un  ve pul biber haricindekiler koyarak  bir kaşık ile iyice karıştırın .Bu aşamadan sonra  içine beyaz peyniri ekleyin burada beyaz peynirin miktarını size bıraktık biz bir dilim beyaz peyniri çatalla ezerek karışıma ekledik daha sorna içine nekadar acı isterseniz biz 3 çay k. pul biber koyduk dilerseniz  acı isteğinize göre dahada artırabilirsiniz .Daha sonra içine  kulak memesi kıvamına kadar azar azar un ekleyin .Kıvamı tutunca elimizle şekil vererek tepsiye dizin üzerine yumurta sarısını sürerek 170 derecedeki fırına vererek üzeri kızarıncaya kadar pişirin .
Afiyet olsun.
G&P