31 Temmuz 2012 Salı

Milföylü Tavuk Budu

Merhaba,
Ramazanda gelen konuklarınıza hazırlayabileceğiniz pratik bi o kadar da lezzetli bir tarifimizi sizinle paylaşmak istiyorum.
Malzemeler;
  1. Milföy,
  2. Tavuk budu,
  3. Tuz,
  4. Sıvı yağ,
  5. Susam,
  6. 1 Yumurta sarısı
Yapılışı;

Öncelikle belirtmek isterim ki milföy ve but adedi yazmadım. Misafirlerimiz kalabalık olduğu için 20'den çoktu diyebilirim. Siz sayısını gerekli miktarda ayarlayabilirsiniz. Gelelim tarifimize butları suda haşlayın içerisine bir kaşık kadar sıvı yap ve tuz ekleyin. Tavuk butları haşlanıp soğuduktan sonra milföylere sarıyoruz. Milföylerin üzerlerine yumurtanın sarısını sürüp susamları serpiyoruz. Butların alt kısımları (sapları) da folyo ile sarıyoruz. Fırına koyup milföyler şişip pişene kadar bekliyoruz.
Afiyet olsun.
G&P:)

26 Temmuz 2012 Perşembe

MutluMutfaklar'da Ramazan Bir Başka!

Ramazan gelince sofralar şenleniyor, en zorlu yağlar Fairy ile kolayca temizleniyor. Siz de mutlumutfaklar.com’dan lezzetli tarifleri takip edin, bulaşıklarınızı Fairy ile temizleyin!





Mutfaktaki en büyük yardımcınız Fairy'nin hazırladığı mutlumutfaklar.com, ramazanda da işinizi kolaylaştırmaya devam ediyor. Birbirinden lezzetli iftar yemekleri ve sahur önerileri mutlumutfaklar.com’da bir ay boyunca en büyük yardımcınız oluyor. Siz hanımlar için birçok seçeneği bir arada sunan MutluMutfaklar, “İftara ne pişirsem?” sorunuzu cevaplıyor. Size de sadece damak tadınıza göre istediğinizi seçmek kalıyor.

Bu sene ramazan yine sıcak yaz aylarına geldiği için soğuk çorbalar adeta bir kurtarıcı gibi… İşte MutluMutfaklar’dan hem pratik hem de lezzetli bir tarif olan soğuk dırma çorbasının yapılışı:

Soğuk dırma çorbası

1/2 kg yoğurt
2 su bardağı buğday
1/2 demet maydanoz
2 çay kaşığı tuz

Buğdayı yarım saat haşlayın. Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın. Ardından yoğurdu ayran kıvamından koyuca sulandırıp buğdaya ekleyin. Tuzu katıp birkaç dakika karıştırdıktan sonra üzerini maydanozla süsleyerek servise hazır hale getirin.

Soğuk dırma çorbası ve lezzetli daha birçok tarife mutlumutfaklar.com’dan ulaşmak mümkün. Marifetli hanımlar tarifler sayesinde lezzetli yemekler yapıyor ve kalabalık iftar davetleri düzenleyerek sofraları şenlendiriyor. İş bulaşığa gelince de en zorlu yağlar Fairy ile temizleniyor. Fairy Platinum, özel formülü ve 3 bölmeli sıvı içeriği sayesinde hem bulaşıklardaki hem de makinenizdeki yağları temizleyip bulaşıklarınızı pırıl pırıl yaparken siz sadece sevdiklerinizle birlikte iftar sofranızın keyfini çıkarırsınız.



Ramazana özel sürprizlerinden faydalanmak için siz de Fairy’yi Facebook sayfasından ve mutlumutfaklar.com’dan takip edin, temizlik gücünü daha yakından tanırken aynı zamanda hediyeler kazanın!

Bir bumads advertorial içeriğidir.

9 Temmuz 2012 Pazartesi

Efsane şarap Buzbağ ile “Her Yudumda Anadolu” Fotoğraf Yarışması başlıyor






Anadolu’nun efsane şarabı Buzbağ tarafından Facebook üzerinden düzenlenen “Her Yudumda Anadolu” isimli fotoğraf yarışması başlıyor. Yarışmaya katılmak için yemek, kültürel zenginlik, tarihi yerler, el sanatları gibi Anadolu ile özdeşleşmiş değerlere ait fotoğrafları 18 Haziran – 18 Ağustos tarihleri arasında Buzbağ’ın Facebook www.facebook.com/buzbagsarap sayfasına yüklemeleri gerekiyor. En beğenilen ilk 3 fotoğrafın sahibinin Elazığ’a bağ bozumu gezisi kazanacağı yarışma ile Buzbağ, yeme-içmeyi ve gezmeyi seven maceraperest şarap severleri arıyor. 







Türkiye’nin efsane şarabı Buzbağ’ın www.facebook.com/buzbagsarap Facebook fan sayfası üzerinden düzenleyeceği “Her Yudumda Anadolu” isimli yarışmaya gönderilen fotoğraflardan jüri, 10 fotoğraf seçecek. Sonrasında jürinin seçtiği fotoğraflar, Facebook üzerinden herkesin beğenisine sunulacak ve en çok beğenilen 3 fotoğraf sahibi Buzbağ’ın doğduğu topraklarda Elazığ’da bağ bozumuna gitme hakkı kazanacak.




Jüri üyeleri arasında Atlas Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Özcan Yüksek, CNN Türk Program Sunucusu Pınar Esen ve Akşam Gazetesi Köşe Yazarı Sevim Gözay’ın bulunduğu yarışmaya katılmak isteyenlerin, ister Buzbağ’ın içinde olduğu fotoğraflar isterse de Anadolu özelinde; yemek, kilim, kültürel zenginlik, tarihi yerler, baharatlar, el sanatları gibi Anadolu ile özdeşleşmiş fotoğrafları 18 Haziran – 18 Ağustos tarihleri arasında Buzbağ’ın www.facebook.com/buzbagsarap Facebook sayfasına yüklemeleri gerekiyor. Kazanları Elazığ’da rüya gibi bir bağ bozumu bekliyor.

Ayrıntılı bilgi ve başvuru için: http://on.fb.me/bagbozumuyarismasi


Buzbağ Hakkında

Türkiye’nin en köklü şarap markalarından Buzbağ, 1944 yılından bu yana Elazığ yöresinde yetişen Öküzgözü ve Diyarbakır yöresinde yetişen Boğazkere üzümleri ile Elazığ’da Kayra Şarap Üretim Tesisi’nde yüksek kalite ve özenle üretilmektedir.  Buzbağ ismini, Elazığ’daki Harput Bölgesi’nde bulunan Buzluk Mağara’sından almaktadır. Buzbağ, bu toprakların efsane şarabı.


1 Temmuz 2012 Pazar

Karpuz Sorbe

Yaz mevsiminde en çok tükettiğimiz meyvelerden biridir karpuz.Bizde sizlere karpuzla yapabileceğiniz serinletici bir lezzet tarifini sizlerle paylaşmak istedik .Dondurmayı andıran bu leziz karpuzlu tarifi bu sıcak yaz günlerinde serinlemek için mutlaka evinizde denemenizi öneririz.


Malzemeler:
1 kg Karpuz
7 yemek k. toz şeker
5 yemek k. su
3 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı vanilya
Hazırlanışı:
Şeker ve suyu bir tencerenin içine koyarak kısık ateşte sürekli karıştırarark şeker erinceye kadar pişirin.Kaynadıktan sonra 5 dk kısık ateşte pişirmeye devam edin ve daha sonra ocağın altını kapatarak şurubun soğması için bir kenara alın

Bir kilo karpuzu dilim dilim kestikten sonra çekirdeklerini temizleyin ve küp küp keserek bir blendrın içine vanilya ve limon suyunuda ekleyerek  püre haline getirin.Karpuz püresini bir kabın içine alın soğumuş şurubuda ekleyerek karıştırın ve bu karışımı 3 saat kadar hafif sulu bir karışım olana dek buzlukta bekletin.3 saatin sonunda buzluktan çıkartarak bir çatal yardımı ile kırın zaten hafif sulu bir karışım olacağı için kırmanız oldukça kolay olacaktır.Kırdıktan sonra tekrar aynı kabı buzluğa koyarak yarım saat kadar bekletin.Buzluktan çıkardıktan sonra dilediğiiniz servis kabına koyarak servis edin.
Afiyet olsun.