29 Ekim 2012 Pazartesi

Arpa Şehriyeli Domates Çorbası

Bu soğuk kış günleri için sizlerle oldukça basit bir tarifi paylaşmak istiyoruz.Arpa şehriye ve domatesle yapılan bu güzel çorbayı bol limon ve karabiberle yerseniz bu sene grip kapınıza az uğrar bizden söylemesi :)







Malzemeler:

  • 3 adet domates
  • 1 yemek k. domates salçası 
  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 1 yemek k tereyağ
  • 4 su b. sıcak su 
  • tuz


üzeri için:
nane

Hazırlanışı:

Tencerenin içine tereyağını koyun eridikten sonra rendelediğimiz domatesleri ve salçayıda ekleyerek bir iki dk tahta kaşık ile karıştırdıktan 5 dk daha orta ateşte pişirin. Bu aşamadan sonra içine sıcak suyu ve tuzu ekleyerek çorbamızı kaynamaya bırakın.Kaynadıktan sonra içine arpa şehriyeyi ekleyerek 7 dk kadar pişirin ve üzerine nane ekleyerek servis edin .
Afiyet olsun.

Cumhuriyetimizin 89. yılı kutlu olsun!


26 Ekim 2012 Cuma

Fırında Sarımsaklı Ekmek



Pizzanın yanında yada domatates çorbası ile oldukça güzel giden basit bir tarifi sizlerle paylaşmak istiyoruz.Özellikle evinizdeki bayat ekmekleri değerlendirmenizi sağlayacak bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederiz.



Malzemeler:

  • 1 adet ekmek 
  • 1 tatlı k. tereyağ
  • 4 diş sarımsak
  • Toz pul biber
  • Zeytinyağı
  • Kekik
  • Tuz



Hazırlanışı:
Bir  kabın içine  tereyağ,zeytinyağı,ufak ufak doğradığımız sarımsağı tuzu,pulbiberi ve kekiği ekleyerek iyice bu karışımı bir kaşık yardımıyla karışıtırın.Daha sonra evdeki bayat ekmeğiniz varsa daha bunu 1 cm kalınlığında kesin ve bir yumurta fırçası yardımı ile bu karışımı ekmeklerin üstüne sürerek bu ekmekleri tepsiye dizin. Onceden ısıtılımış 200 derece fırında ekmeklerimiz iyice kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun.

22 Ekim 2012 Pazartesi

Gülmeye Doyamayacağınız Leziz Bir Video

 

 Bu blogda birbirinden doyurucu tariflere yer veriyorum, ama bu videoyu izlemeye doyamadım. Günün menüsünde leziz atıştırmalıklar değil, leziz atışmalar var!

Dünürlerin birbirini çekememesini konu alan Vanish’in yeni videosunda, eğlenceli atışmalara yer veriliyor. İğneleyici laflarla birbirlerine göndermeler yapan, kıskanç mimikleri ve oyunculuğuyla beni hayrete düşüren bu iki dünürü, yukarıdaki videoda izlemenizi tavsiye ediyorum. Gününüze biraz lezzet katmak istiyorsanız, bence siz de mutlaka görmelisiniz.

Üstelik Vanish’in Facebook hayran sayfasında, bu video ile bağlantılı bir aplikasyon da yer alıyor. http://bit.ly/omurbiterdunurgitmez adresine giderek ileride nasıl bir dünür olacağınızı öğrenebilir, pespembe bir çamaşır makinesi kazanma şansı yakalayabilirsiniz!

Bir bumads advertorial içeriğidir.

18 Ekim 2012 Perşembe

DİKKAT ÇEKMEK İÇİN ÇEK PEMBEYİ

 DİKKAT ÇEKMEK İÇİN ÇEK  PEMBEYİ

Meme kanserinde erken tanıya dikkat çekmek için
20 Ekim saat 20.00’de  ‘’ çek pembeyi ‘’






 



İstanbul’un üç ikonik yapısı Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Boğaziçi Köprüsü ve Sapphire  İstanbul  meme kanserinde erken tanıya dikkat çekmek için 20 Ekim akşamı saat 20.00’de  pembe renge bürünecek.

MEMEDER bu farkındalık projesinde katkıda bulunmak isteyen tüm İstanbulluları  ‘’ çek pembeyi’’ etkinliğine davet ediyor. İstanbul’da yaşayanlar, 20 Ekim akşamı saat 20.00’de pembeye bürünen köprülerin ve Sapphire İstanbul’un fotoğrafını çekip info@memeder.org adresine yollayarak desteklerini gösterebilecek. Ayrıca Twitter’da ’’  #cekpembeyi  ‘’ başlığı altında da paylaşımlarını yapabilecekler. İstanbul dışında yaşayanlar ise kampanyaya herhangi pembe eşyalarının fotoğrafını çekip yollayarak katılabilecek. MEMEDER tüm fotoğrafları bir araya getirerek ‘’ Pembe Destek ‘’ afişi oluşturacak.




Meme Sağlığı Derneği (MEMEDER), her sene Ekim ayı boyunca başta kadınlar olmak üzere tüm kamuoyunu meme kanserinde erken tanının önemi konusunda bilinçlendirmeyi amaçlayan ilgi çekici etkinlikler gerçekleştiriyor.  ‘Meme Kanseri Bilinçlendirme’ ayı etkinlikleri kapsamında bu sene İstanbul’un üç önemli yapısı kadınlar için “Pembe” renkle ışıklandırılacak.

Gerçekleştirilecek bilinçlendirme kampanyasına destek olmak isteyenler, 20 Ekim akşamı saat 20.00’de  pembe renge dönüşecek olan 3 yapının fotoğrafını çekip sosyal medyada paylaşarak desteklerini gösterebilecek. İstanbul’da yaşayanlar saat 19.15’ten itibaren pembe renge dönüşecek olan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Boğaziçi Köprüsünü ve saat tam 20.00’de pembe olacak olan Sapphire İstanbul binasının fotoğraflarını çekerek Twitter’da’’  #cekpembeyi ‘’ başlığı altında paylaşabilecek. İstanbul dışında yaşayanlar ise kampanyaya kendilerine ait bir pembe eşyalarının fotoğrafını çekip yollayarak katılabilecek. Aynı zamanda çekilen resimleri info@memeder.com adresine de yollayarak ‘’Pembe Destek’’ afişinin oluşumuna katkıda bulunabilecekler.

MEMEDER’in ev sahipliğinde gerçekleşecek olan ‘’ Çek Pembeyi ‘’ davetinde, Meme Kanseri Kampanyası’nın 20. yılını kutlayan Estèe Lauder Şirketleri; bu yıl da Aveda, Estèe Lauder, Clinique, Darphin, DKNY, Lamer markalarının özel ürünlerinden elde edilen gelirin %10’unu Memeder’e bağışlayacak. Gecede Türkiye Genel Müdürü Ahmet Ramiz temsili bağış çekini Prof. Dr. Vahit Özmen’e teslim edecek.

Prof.Dr.Vahit Özmen tarafından değerli MEMEDER başkanlarına katkılarından ötürü plaketlerin sunulacağı geceye ünlü modacı Arzu Kaprol da konuk olacak. Kaprol bu sene MEMEDER için özel olarak tasarladığı silikon pembe kurdelelerini gecede tanıtacak.

MEMEDER Başkanı Oya Kösemen, bilinçlenmenin önemine dikkat çekerek; “Meme kanseri ile mücadelede tek bir kadının dahi yaşam süresinin uzaması ve kalitesinin artması çok önemli. Bu nedenle erken teşhis ve tarama çalışmalarımıza büyük önem veriyoruz. Derneğimize aktarılacak her türlü maddi ve manevi destek çok değerli. Bizlere kişisel çabaları ile destek vermek isteyenleri de MEMEDER’e üye olmaya ve bu sesi büyütmeye davet ediyoruz. Farkında olduğumuzu ifade de etmeliyiz’’ dedi. Kösemen herkesi ‘’ çekpembeyi’’ etkinliğine tweet ve e-mailler ile destek olmaya çağırdı.


Kanserin 2030 yılında tüm dünyada en sık görülen ve en fazla ölüm nedeni olan hastalık olacağını belirten MEMEDER kurucusu Prof.Dr. Vahit Özmen ise kadınlarda en sık görülen ve ölüm nedeni olan meme kanserinde erken teşhisin büyük önem taşıdığını  belirtti. Meme kanserinde erken tanının, kadınların sağlıklı yaşamalarını ve memelerinin korunmasını sağladığını dile getiren Prof Dr. Vahit Özmen şunları söyledi:

“2007 yılında kurduğumuz MEMEDER ile meme sağlığı konusunda toplumu bilinçlendirmek, yaşam kalitesi ve süresini uzatmak, bilimsel proje ve sosyal etkinliklerle ülke tıbbına ve insanına özellikle de kadınlarımıza hizmet götürmeyi amaçlıyoruz. 2008’de pilot bölge olarak seçtiğimiz Bahçeşehir’de başlatmış olduğumuz “ Meme Kanseri Erken Tanı ve Tarama Projesi’ni,” Başakşehir Belediyesi, Roche, Kamil Koç, Polaris ve Goldaş desteği ile sürdürüyoruz. Amacımız ülkemiz kadınının meme sağlığı sorununu ve yürütülecek en etkin korunma yaklaşımını ortaya çıkarabilmek ve sağlık otoritelerine Türkiye’de ilk kez yürütülmekte olan on yıllık  bu çalışmanın bulgularını sunmaktır.. Herkesi meme kanserinden korunma için el-ele vermeye davet ediyorum’’

MEMEDER
2007 Eylül ayında, İstanbul'da kurulan Meme Sağlığı Derneği, bünyesinde meme kanseri ile tanışmış kadınları ve yakınlarını ve meme sağlığı alanında pek çok farklı uzmanı barındırırken, kadınların  sağlıklı yaşayabilmeleri  için "meme sağlığınız elinizde” sloganıyla kamuoyunu bilgilendirmeyi misyon edinmiş bir dernektir.  www.memeder.org

15 Ekim 2012 Pazartesi

Uzmanlar Tavsiye Ediyor: Her Öğünden Sonra Bir Şaka!






Son günlerin en gözde Facebook uygulamalarından bir tanesi de Lipton Ice Tea Hararetmatik. Lipton Ice Tea Türkiye sayfası üzerinden ulaşabildiğiniz Hararetmatik uygulaması, IVR teknolojisiyle gerçekleştiriliyor. Türkiye’de ilk defa, yapılan şakayı kayıt etme özelliğine sahip bu teknolojiyle oturduğunuz yerden istediğiniz arkadaşınızı şakalayabiliyorsunuz. Bunun için tek yapmanız gereken, Facebook listenizdeki arkadaşlardan dilediğinizi seçip telefonunuzu ve hararetini yükseltmek istediğiniz arkadaşın telefonunu yazmak. Bu basit işlemden sonra Türkiye’nin son dönemdeki gözde komedyenlerinden İsmail Baki tarafından canlandırılan 5 ayrı telefon şakasından birini seçebiliyorsunuz. Günde 3 şaka hakkınız var ve unutmayın her arkadaşınıza sadece bir defa telefon şakası yapabilirsiniz.

Olay sadece şakayla da bitmiyor tabi. Eğer arkadaşınız şakayı sonuna kadar dinleme sabrı gösterirse hem siz hem de o SMS ile birer çekiliş numarası almaya hak kazanıyor. Her hafta sonunda da en fazla çekiliş hakkı elde eden kişi ise içi dolu, özel bir Lipton Ice Tea dolabı kazanıyor.

İsmail Baki’nin birbirinden renkli taklitlerini ister yemekten sonra tatlı niyetine yapın ister kahvaltıdan önce aç karnına. Bu şakalar karnınızı doyurmaz gerçi ama unutmayın uzmanlar her kahkaha bir pirzola değerinde diyor. Hararetmatik ile bol bol kahkaha atacağınız kesin.

Uygulamanın linki burada.

https://www.facebook.com/liptonhararetmatik/app_395429340516909

Seslendirmenin yapıldığı stüdyodan kamera arkası görüntüler ise çok eğlenceli:

http://youtu.be/bmkAfVBRBT4





Bir bumads advertorial içeriğidir.

10 Ekim 2012 Çarşamba

Lipton’la yumuşak içimli bir yeşil çay deneyimine hazır mısınız?


Lipton’la yumuşak içimli bir yeşil çay deneyimine  hazır mısınız? 

Çay tutkunlarının vazgeçilmezi Lipton, çok daha yoğun ve keyifli bir çay deneyimi sunan Piramit Poşet Çay serisine yeşil çayları ekledi. Yeni Lipton Piramit Yeşil Çay çeşitleri, en genç çay yapraklarını taze bitki ve meyvelerle bir araya getirerek yeşil çayı daha hafif, lezzetli ve keyifli bir deneyime dönüştürüyor.

Çay tutkunlarının vazgeçilmezi Lipton, Piramit Poşet Çay serisine yeşil çay deneyimini çok daha keyifli hale getiren Piramit Yeşil Çay çeşitlerini ekliyor. Yeni Lipton Piramit Yeşil Çaylar, Sade, Limonlu Melisalı ve Nane Ferahlığı olmak üzere birbirinden lezzetli üç farklı tatla raflardaki yerini alıyor.

Bitki, meyve ve yeşil çay kategorisine yeni bir soluk katan Lipton Piramit Poşet Çaylar, daha geniş demlenme alanı ve içerisindeki büyük bitki ve meyve parçalarıyla lezzetini suya daha yoğun bir şekilde veriyor. Geçtiğimiz yıl Çilekli Ahududulu, Elmalı Tarçınlı, Ballı Limonlu, Kuşburnu ve Papatya olmak üzere birbirinden lezzetli 5 ürünle piyasaya çıkan Lipton Piramit Poşet Çaylar, bu yıl yeni çıkardığı yeşil çay ailesi ile benzersiz bir çay deneyimi sunmaya devam ediyor. Çok daha yumuşak içimli Piramit Yeşil Çaylar ile taze çay yaprakları ve tomurcuklarından gelen hafifliği her yudumda keşfedeceksiniz.




Mutfakcinlerin bloguna  geçen gün kocaman bir kutu geldi Üzerinde Yeni Lipton Piramit Çay Yeşil  Çayın en hafif hali yazıyordu .Bu yazıyı görünce heyecanımızı dahada artmış şekilde hemen kutu kapağını açtık ve  bir anda karşımıza Liptonun sarı rengini taşıyan uçan bir balon çıktı. İnanılmaz şeker bu balon bizi cocukluğumuza bir anlık olsun donmemizi sağladı :)






Fakat bunlardan daha onemli olan  bu kutunun içinde Liptonun yeni Yeşil Piramit Çay 'a ailesine ait   3 adet yepyeni ürünü bulunmaktaydı. Bu soğuk kış günlerinde size enerji vermesi,hastalıklardan koruması için  bu Yeni Lipton Yeşil Piramit Çay lezettlerini mutlaka alıp denemenizi sizlere şiddetle tavsiye ediyoruz :) Biz biraz nane düşkünü olduğumuzdan hemen Naneli ve Tarçınlı bitki ve meyve çayı yaptık .İnanılmaz bir tadı olan bu çay özellikle  gribal kırgınlığımız varken bizlere ilaç gibi geldi :)).Liptona çok teşekkür ederiz bu lezzetleri mutlaka alıp denemenizi tekrar tavsiye ederiyoruz :))