30 Aralık 2012 Pazar

Mutfak Cinleri Herkese İyi Seneler Diler :)

 Mutfakcinleri  olarak tüm takipçilerimizin ve yemekseverlerin yeni senesini en içten dileklerimizle kutlarız.Umarımız şans,mutluluk , huzurun olduğu ve herşeyin gönlümüzce olduğu ,tüm yılın aynı güzellikte olduğu muhteşem bir 2013 yaşarız. :) Bizde yeni yıla özel güzel bir meyveli leziz ve oldukça basit bir tarif vermek istedik :) Şimdiden afiyet olsun denemeyi unutmayın:)



Çikolatalı Çilek
Malzemeler:
  • 1 çay bardağı fındık
  • 80 gram bitter çikolata
  • 80 gr sütlü çikolata
  • 1 çay k. tereyağ. 
  • 7-8 adet çilek 
Hazırlanışı:
Tarifimiz oldukça basit çikolatalarımızı kırın ve bunu ısıya dayanıklı bir kase içine koyun üzerine tereyağınıda ekleyerek benmari usulü eritin.Çikolatalar erirken bir  teflon tavanın içine fındıkları koyun ve fındıkların rengi koyulaşıncaya kadar kavurun.Kavurduktan sonra soğumasını bekleyin ve daha sonra fındıkları bir poşet içine alın ve çok iri olmamak kaydı ile kırın kırma işleminde bardak kullana bilirsiniz böylesi oldukça pratik oluyor.
Daha sonra çileklerimizi iyice yıkayıp kuruladıktan sonra, çikolata içine batırın ve daha sonra kırdığımızı fındığa batırın ve 20 dk soğmasını bekleyin. Dilerseniz bizim gibi tahta bir çubuğa batırarak  yada tabağa dizerek servis edin.
Afiyet olsun :)


25 Aralık 2012 Salı

Ekonomiye Kadın Gücü

ekonomiyekadiningucu



  Ekonomiye Kadın Gücü projesi, dar gelirli kadınların ekonomik üretime katılımını teşvik etmek, sosyal ve ekonomik olarak güçlenmelerine katkıda bulunmak amacıyla, kadınların gelir getirici bir işe başlamasına veya işini büyütmesine destek olmayı hedefliyor.

Bu hedefin gerçekleşmesinde, küçük bir sermaye desteği ile dar gelirli kadınların ekonomik üretime başlamasına imkan tanıyan Mikrokredi Sistemi temel alınıyor. Mikrokredi, dünyada ilk olarak 1973 yılında Nobel Barış Ödülü sahibi Prof. Muhammed Yunus öncülüğünde yoksulluğun çok yoğun bir şekilde yaşandığı Bangladeş'te "Grameen Bank" altında faaliyetlere başladı. Prof. Muhammed Yunus, bu uygulamayı ilk olarak genç bir kadına bambu sepeti yapması için 6 $ kredi vererek başlattı.

Küçük sermayelerle değişen hayatlar

Türkiye'de 2003 yılında Prof. Muhammed Yunus'un girişimleriyle Grameen Trust ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) tarafından ortaklaşa başlatılan Türkiye Grameen Mikrofinans Programı pekçok dar gelirli kadının işe başlaması için cansuyu/başlangıç kredisi sağlayarak, teminat ve kefalet gerektirmeden finansman erişimi kısıtını ortadan kaldırarak onbinlerce kadının hayallerini gerçekleştirmesine destek oluyor.

Yoksullukla Mücadelede Yenilikçi Yöntem: Sosyal Finansman

Türkiye'de her 5 kadından biri yoksulluk sınırında olup kendi potansiyelini gerçekleştirmeyi, ailesine ve toplumsal üretime katkıda bulunmayı bekliyor. Türkiye Grameen Mikrofinans Programı'nın yaygınlaştırılması amacıyla, TİSVA ve Turkcell işbirliğinde hayata geçen Ekonomiye Kadın Gücü, Türkiye’de ilk defa sosyal borçlanma modelinin hayata geçirilerek kadınların gelir getirici işler yapması için küçük sermaye desteği sağlayan Mikrokredi Sistemi’ne yeni kaynak oluşturulmasını hedefliyor.

Sosyal inovasyon niteliği taşıyan bu yenilikçi model sayesinde sayesinde artık dileyen herkes dar gelirli kadınlara borç verebilecek, bağış yapabilecek, dar gelirli kadınların hayallerine kavuşmasına bireysel olarak destek verebilecek .Çünkü, Kadına Destek, Topluma Destektir.
Ekonomiye Kadın Gücü projesi ile kadınlarımız daha çok üreterek ekonomiye katılacak,
hayallerini büyütecek, ailelerine ve geleceğe yatırım yapacak, Türkiye kazanacak.

Bir bumads advertorial içeriğidir.

22 Aralık 2012 Cumartesi

Ayva tatlısı




Artık kış mevsimdeyiz bu mevsimin en uzak durulan meyvesi ayva ama  bizce ayva gibi bir  leziz ve bereketli bir meyveden bu aylarda marmeladı, reçeli yada tatlısı yaparak faydalanabilip sofranıza mayhoş bir lezzetle buluştarabilirsiniz.Biz bu sefer sizlere ayva tatlısı tarifi vereceğim hafif mayhoş tadıyla gönüllere taht kuran bu tatlıyı birde bizden dinleyin :)


Malzemeler:

4 adet orta boy ayva
2 su bardağı şeker
su

 Hazırlanışı:
Ayvaları iyice yıkadıktan sonra kabuklarını soyun ve ortadan ikiye bolerek çekirdeklerini temizleyin.Çekirdeklerini ve kabukları sakın atmayın onlar bize lazım olacak :).Daha sonra ayvlarımızı bir tasın içine koyun üzerine su ve limon suyu ekleyerek  kararmaması için bekletin( biz 10 dk kadar bekletik ).
Daha sonra geniş bir tencereye ayvalarımızı dizin a her bir ayvanın tam ortasına birkaç çekirdek ve şekerden az bir miktar ekleyin. Kalan şekeri ise eşit miktarda ayvaların üstüne dökün ve üzerini geçmeyecek kadar yani ayvaların yarısına gelecek kadar su ekleyerek hafif ateşte ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin.Piştikten sonra soğmasını bekleyin üzerine ceviz yada kaymak koyarak servis edin .
Afiyet olsun.

Köfteli Yoğurt Çorbası


Soğuk kış günleri için farklı bir çorba tarifini sizlerle paylaşmak istiyoruz .Yoğurt ve köftenin birleşimden yapılan bu leziz tarif oldukça pratik ve leziz.Şimdiden afiyet olsun dileriz






Malzemeler:
Köfte için :
Bir yumru kıyma
Yarım çay k.Tuz
Yarım çay k.Karabiber

Çorba için
2 su b. Yoğurt
2 diş sarımsak
2.5 çorba k. Un

Üzeri için:
 pulbiber
Nane T
Terayağ


Hazırlanışı:
Bir  tencere içine yaklaşık 4 su bardağı su koyun ve kaynaması için bekleyin .Bu esnada kıymayı bir kap içine koyun üzerine tuz ve karabiberi ekleyerek iyice yoğurun.Daha sonra cevizden küçük parçalar kopararak elimizde iyice yuvarlayın böyle böyle birçok küçük köfte elde edeceksiniz .Bir tabak içine az miktarda un koyun ve bu yaptığımız köfteleri içine atarak iyice una bulayın bu sayede köftelerimizi suya atınca dağılmalarına engel olacağız .Köftelerimizi unladıktan sonra kaynamakta olan tencere içine atın ve 20 dk kadar köfteleri orta ateşte pişirin.Bu esnada yoğurtu unu ve sarımsakları bir kap içinde iyice karışıtırın.Tencere içinden az miktarda suyu  yoğurtlu karışıma ılınıncıya kadar ekleyin ılındıktan sonra ise tencerenin içine yavaş yavaş karıştırarak ekleyin ve orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirin kaydanıktan sonra tuz ekleyin ve bir taşım daha kaynatın.En son üzeri için bir tavada nane ve pulbiberi tereyağda yakın  ve bunuda çorbanın üstüne dökün.

Afiyet olsun.

6 Aralık 2012 Perşembe

Arzum'dan Türkiye'de Bir İlk Daha!


arzum 90 gun iade


























Arzum ilklere imza atmaya devam ediyor, şimdi de 90 Günde Para İade Garantisi kampanyasını gerçekleştiriyor.

1 Kasım 2012 - 31 Aralık 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek kampanya boyunca satın alınan Arzum markalı ürünlerden memnun kalınmadığı takdirde fatura tarihinden itibaren 90 gün içerisinde ürün iadesi yapılacak.

Arzum bu kampanyasıyla sadece müşteri memnuniyetine odaklanmakta. Böylelikle kampanya süresince aldıkları Arzum ürünlerinden memnun kalmayan tüketiciler fatura tarihinden itibaren 90 gün içinde iade haklarını kullanabilecekler.

Hedeflerine ulaşma konusunda tutkulu, motivasyonu yüksek ve başarı odaklı bir ekip olduklarını her seferinde kanıtlayan Arzum, ürünlerine olan güvencesiyle de tüketicilerinin Arzum ürünlerinden kolay kolay vazgeçemeyeceği konusunda kendine güvenmeye devam ediyor.

Arzum’u sosyal medyadan takip etmek isteyenler için;
Facebook: www.facebook.com/arzumevaletleri
Twitter: www.twitter.com/arzumevaletleri

Bir bumads advertorial içeriğidir.