18 Nisan 2013 Perşembe

Hasselback patates


Bu postumuzda sizlere görünümü çok şık ,tadı bir o kadar enfes  hemde çok pratik yapılan İsviçre mutfağından bir lezzet  Hasselback Patates tarifini paylaşmak istiyoruz.Görünümü
akardiyona benzeyen bu yüzden Avrupa mutfağında akardiyon patates olarak adapte edilen  içi yumuşacık,dışı ise çıtır çıtır olan bir lezzeti yapmanızı şidettle tavsiye ediyoruz.



Malzemeler :
4 adet orta boy patates
3 diş sarımsak
3 çorba k. zeytinyağı
Pul biber
tereyağ
tuz
kaşar rendesi
Hazırlanışı:
Öncelikle pateslerimizin kabuklarını kesmeden  bir fırça yardımıyla suyun altında iyice temizleyin.Daha sonra her bir patatesin üzerine 3 cm kadar dahada fazla olabilir ama orjinal lezzete
benzemesi açısındaı yukarıdan aşağıya doğru bıçak ince ince dilimleyin.Keserken patatesin dip kısmının dilimlenmemesine  dikkat edin.
Her bir patatese bu işlemi yaptıktan sonra sarımsağı tuz ile iyice dövün ve bir kabın içine alın üzerine zeytinyağı ve pulbiber ekleyerek malzemeleri iyice karıştırın.Daha sonra fırça yardımı ile dilimlerin arasına iyice sürün ve her bir dilimin arasına minik minik tereyağı parçaları ekleyerek patateslerimizi üzerinde yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine dizerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında 50 dk kadar  pişirin .Pişmesine 5 dk kala ise fırından çıkarak dilimlerin arasına azar azar  kaşar rendesi koyarak tekrar fırına verin.Kaşarlar eridikten sonra fırından çıkararak servis edin.
Afiyet olsun