17 Ekim 2010 Pazar

Paçanga Böreği

Paçanga börekler arasında en sevilendendir .Sıcak sıcak olması lazım ki lezzetli olsun.Bizde sizin için yaptık,lezzeti
harika oldu :)Şimdiden Afiyet olsun.



Paçanga Böreği

Malzemeler

  • 4 adet yufka

İçi İçin:
  • 9 dilim Pastırma
  • 2 adet domates
  • 3 adet sivri biber
  • 1 kase kaşar rendesi

Panesi İçin:

  • 2 yumurta
  • 1 su b. Galeta unu

Hazırlanışı:

öncelikle yufkalarımızı ortadan dörde bölerek 16 parça üçgenler elde edin.
Daha sonra bir tavanın içine iç harcı için 1 Çorba k. kadar sıvıyağı koyun,
içine çemenini çıkardığımız ince ince kıydığımız pastırmaları, küp küp kestiğimiz domatesi ve
küp küp kestiğimiz sivri biberleri soteliyin.
Harcımız ılındıktan sonra her bir yufka parçasının geniş kenarlarının üstüne harcımızdan koyun ve
üzerine kaşar rendesi koyun ve sigara böreğinden daha gevşek sarın.
Daha sonra bir kabın içine iki adet yumurta kırın ve çırpın.
Diğer bir kasenin içine galeta unu koyun.Paçangalarımızı önce yumurtaya sonra galetaya batırın.
Bir tavanın içine iki parmak kalınlığında sıvıyağ koyun ve orta ısıda her iki tarafını kızartın.Daha sonra Böreklerinizi kağıt havlu üzerine alıp, sıcak servis edin.
Afiyet olsun.
G&P

0 yorum:

Yorum Gönder