7 Mayıs 2011 Cumartesi

Susamlı Simit

 Yıllardır vazgeçilmeyen bir tat, susamlı simit..
 

Malzemeler:
1   paket   yumuşak  margarin
1   çay   bardağı   sıvıyağ
1   çay   bardağı   yoğurt
1   yumurta ( akı   üzeri   için )
1   paket   kabartma   tozu
1   çay  kaşığı  tuz  ve   aldığı   kadar   un
Üzeri   için:  Bol  susam

YAPILIŞI:
Yumuşak   margarin, sıvıyağ, yoğurt  ve   yumurta  sarısını  güzelce   karıştırın.
Karışıma  unu, kabartma   tozunu  ve  tuzu  ekleyip, güzelce  yoğurun.Hamuru   merdane  ile  yarım  cm.  kalınlığında  açın  ve  kalıpla  kesin. Bir   tabağa  yumurta  akını, başka  bir  tabağa  bol  susam  koyun.Kalıpla  kestiğiniz   kurabiyeleri  önce  yumurta  akına, sonrada  susama  batırın.Yağladığınız  yada  yağlı  kağıt  serdiğiniz  tepsiye  dizin.180  derecede  susamlar  hafif  kızarana  kadar  pişirin.

AFİYET OLSUN.
G&P

0 yorum:

Yorum Gönder