17 Temmuz 2011 Pazar

Karadut Reçeli


Yazın gelmesiyle beraber meyva bolluğu dahada arttı.Bu mevsimde kayısı,erik gibi meyvelerden kış için reçel yapılır.
Bizde bu yüzden bahçemizdeki karadutlardan hem kış hemde ramazan için çok güzel ve hafif reçel yaptık.Sizlerde ramazan ve kış için bu reçeli mutlaka yapın deriz. :)








Malzemeler
2 kilo karadut.
1 kilo şeker.



Hazırlanışı:
Öncelikle dutlarımızın saplarını temizleyin daha sonra sadece bir kez sudan geçirin, elinizle temizlemeyin .
Büyük bir tencere içine dutlarımızı koyun üzerine şeker koyarak
hiç su eklemeden yarım saat kadar orta ateşte pişirin.Biz iki kilo dut için 1 kilo kadar şeker dedik şeker oranı dutun tatlığına bağlı koyun çok tatlıysa
daha az şeker ekleyin .Bu işlemi kaynadıktan sonra bir kaşık yardımı ile tadarak yapabilirsiniz bu sizin damak tadınıza bağlı .Reçelimiz olduktan sonra
soğuması için bekletin ve daha sonra kavanozlara dağıtın .
Afiyet olsun.
G&P

0 yorum:

Yorum Gönder