20 Şubat 2011 Pazar

Elmalı Poğaça

Elma ceviz ve tarçının olduğu her tarif ayrı bir güzel oluyor .Çay tariflerinize elmanın bol olduğu zamanda bu lezzetle zenginleştirmek isterseniz buyrun işte tarifimiz :)












Malzemeler
  • 250 gramdan biraz az margarin
  • yarım su b. sıvıyağ
  • 3 çorba k.pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 çorba k. süt
  • 1çorba k. yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
    İçi için:
    • 4 adet elma
    • 1 çay b. toz şeker
    • 1 tatlı k. tarçın
    Üzeri için:
    Pudra şekeri
    Hazırlanışı:
    Öncelikle margarin,sıvıyağ ve pudraşekerini bir kap içinde karıştırın.
    Daha sonra içine yumurta,yoğurt, süt, kabartma tozu ve vanilya ekleyin va kulak memesinden
    biraz daha yumuşak olucak şekilde yavaş yavaş ama sürekli elimizle karışıtırarak unu ilave edin.
    Daha sonra hamuru iyice yoğurduktan sonra 10 adet bezeye ayırın .Ve 5 dk bekletin.
    İçi için ise bir tavanın içine rendelenmiş elma,tozşeker, tarçın ve biraz iri dövülmüş ceviz içini hafif ateşte pişirin.Ve soğması için bir kenara bırakın.10 bezeye ayırdığımız hamurları merdane ile hafifçe açın ve şekil çıkarma kalıplarıyla kesin.Ve içine harçan koyarak poğaça şeklinde kapatın.170 derece fırında yarım saat pişirin. Üzerine bolca pudra şekeri dökerek servis edin.

    Afiyet Olsun.
    G&P

    0 yorum:

    Yorum Gönder