26 Şubat 2011 Cumartesi

Tavuklu Milföy Böreği

Tavuklu Milföy Böreği














Malzemeler:
  • 1 Paket Milföy

İçi için:
  • Yarım kilo tavuk,
  • 3 Adet orta boy soğan
  • Tuz
  • Kara biber
  • Pul biber

Hazırlanışı:
İlk olarak tavukları haşlayın. Bir yandan soğanları rondo da doğrayın. Azıcık sıvı yağda soğanları kavurun. Miktarı isteğe baglı olarak karabiber kırmızıbiberi ve tuz ilave edin. Soğanlar ölene kadar kavurduktan sonra haşlanan tavukları ince ince ayırın. Soğanlara katıp birde tavuklarla kavurun. İçerisine 1 çay bardağı kadar da tavuk suyundan ilave edip demlenmeye bırakın. Börek içi hazır..
Milföy hamurunu ister el yardımı ile isterseniz merdane ile bırazcık açın. ( yapışma ıhtımalına karşı yanınızda bir miktar un bulundurun ) sigara böreği sarar gibi sarın.
Üzerine yumursa sarısı sürün.

Afiyet olsun
G&P

0 yorum:

Yorum Gönder