25 Aralık 2011 Pazar

Patatesli Ay Çörek

Patetesle yapılacak tariflerin sınırı yoktur desek yeridir.Bu seferde patatesle yapılan hafif gevrek bir tadı olan bir tarif vermek istiyoruz .Oldukça basit ama bir okadarda leziz olan bu tarifi çay saatlerinizde yapmanızı şiddetle tavsiye ederiz.






Malzemeler:
3 adet yumurta ( 1 yumurtanın sarısını ayırın)
1/2 çay b. süt
Yarım paket margarin.(oda sıcaklığında)
1 çay b. sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 tatlı k. tuz.
Aldığı kadar un.


İç Harcı:
3 adet patates.
1 dilim beyaz peynir.
1 çay k. pul biber.
2 çorba k. süt.


Üzeri İçin:
Çörek Otu 


Hazırlanışı:
Öncelikle Patateslerimizin kabuklarını soyup içi dolu tencere içinde haşlayalım .Haşladıktan sonra bir çatal yardımı ile  ezelim içine daha sonra içine harcın diğer malzemeleri olan  beyaz peynir,süt  ve baharatlarımızıda ekleyerek  iyice ezilene kadar ezme işlemine  devam edin. Bu şekilde  iç harcımızı hazırlamış olduk dilerseniz içine maydanozda ekleyerek iç harcı çeşitlendirebilirsiniz.Daha sonra bir karıştırma kabının içine  2 adet yumurta ve 1 adet yumurta akı ,margarini,sıvıyağ ,sütü,tuzu ekleyerek elimizle bir karıştıralım.Bu işlemden sonra kabartma tozunda ekleyin.Un ilavesinde ise azar azar ekleyerek kulak memesi kıvamını tuturmaya çalışın.Hamurumuz oldukta sonra cevizden biraz büyük bezeler oluşturalım bunları elimizle açarak içine harcımızdan bir çorba kaşığı kadar koyarak elimizle ay şeklini verelim .Tüm diğer bezelerde bu işlemi uyguladıktan sonra ay şeklinde çöreklerimizi üstüne  yumurta sarısı sürün ve çörek otuda dökerek 200 derece fırında 40 dk pişirin.




Afiyet Olsun dileriz.
G&P

0 yorum:

Yorum Gönder