1 Eylül 2012 Cumartesi

Ev yapımı Sarı Erik Suyu

Bahçedeki ağaçta oldukça fazla sarı erik birikince toplamaya ve bu erikleri farklı bir şekilde değerlendirmeye karar verdik.Bukez sizlere ev yapımı bir meyva suyu tarifi vereceğiz kayısı ,şeftali gibi meyvalarlada yapabileceğiniz bu meyva suyu ile evinizdede çok kısa sürede meyva suyu nasıl yapılacağını görmüş olacaksınız hem bu meyva suyunu siz yaptığınız için gönül rahatlığı ile tüketeceksiniz.Biz yaklaşık bir kova kadar sarı  erikten bu meyva suyunu yaptık biz ise tarifimizde ölçü verirken 1 kilo erik üzerinden ölçü vereceğiz.Şeker miktarını eğer çok şeker kullanmıyorsanız azaltabilirsiniz.






Malzemeler:
1 kilo sarı erik
1 su bardağı tozşeker.


Hazırlanışı:
Tarifimizde su yok çunku bunun sebebi bu meyvasuyunun daha sonrada sulandırılacak olmasıdır.Sizler bir sürahinin içine su doldurup 3 -4 çorba kaşığı bu karışımından koyup iyice karıştırırsanız meyva suyunu elde etmiş olacaksınız.Oncelikle erikleri iyice yıkayın ve bir tencere içine alın ve üzerine geçinceye kadar su ile doldurun ve kabukları yumuşayıncaya kadar iyice pişirin.Erikler piştikten sonra bir kevgirin içine bu kevgirin altındada bir tencere olsun  erikleri  çekirdekleri çıkana iyice ezin bu sayede eriklerin posasını elde edeceğiz .Eriklerin posasını elde ettikten sonra içine tozşekeri koyarak kaynayıncaya kadar pişirin.Altını kapattıktan sonra soğumasını bekleyin ve bir kavonoza koyun bu şekilde buzdolabında muhafaza edin.
Afiyet olsun 

0 yorum:

Yorum Gönder