28 Ağustos 2012 Salı

Kabaklı ve Arpacık Soğanlı Arpa Şehriye Pilavı


Malzemesi bol mis gibi tereyağı ile yapılan oldukça hoş bir tarif vermek istiyoruz .Pirinç yerine arpa şehriye ile yapılan bu pilav özellikle et yemeklerinin yanına oldukça hoş gidiyor.



Malzemeler:

10 adet arpacık soğan
1 adet  et bulyon
1 adet orta boy kabak
3 yemek k. tereyağı
1 adet orta boy domates
1 adet sivri biber
1 su b. arpa şehriye
2 su bardağı sıcak su
tuz

Hazırlanışı:
Arpacık soğanlarımızı temizleyin, aynı şekilde bir adet kabağımızı temizledikten sonra küp küp kesin. Bu aşamadan sonra bir pilav tenceresinin içinde tereyağnı 
eritin içine küp kesilmiş kabağı ve arpacık soğanları ekleyerek 20 dk soteleyin.
Daha sonra içine ince ince kestiğimiz sivri biberi ve küp küp doğradığımız domateside ekleyerek 
soteleme işlemine devam edin.5 dk sonra tenceremizin içine tuz, et bulyon ve sıcak suyu ekleyerek kaynatın en son içine arpa şehriyeyi ekleyerek orta ateşte tencerenin kapağı kapalı şekilde pişirin

Afiyet olsun. :)

0 yorum:

Yorum Gönder