2 Ağustos 2012 Perşembe

Kürdan Kebabı

Merhaba,
Ramazanda misafirlerime yaptığım kürdan kebabı  (Patlıcan Bohça Kebabı, Köfteli Patlıcan Bohçası da deniliyor)  enfes oldu diyebilirim.
Patlıcan sever olaraktan ne kadar yesem de bıkmam. Bu sıcaklarda biraz kızartmak vs. zor gelebilir fakat misafirler için ramazanda şık bir sunum olacağından eminim.



Malzemeler;
  • 6 adet patlıcan (Misafir sayınıza göre çoğaltabilirsiniz)
  • 400 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • Ekmek içi
  • 2 diş sarımsak
  • Maydonoz
  • 1 adet yumurta
  • sıvı yağ
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • tuz,
  • karabiber
  • pulbiber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Kürdan
Yapılışı;
Öncelikle patlıcanları pijama şeklinde soyun. Ardından uzun uzun kesin. Bir kabın içerisine tuz koyup 10 dakika kadar patlıcanları tuzlu suda bekletin. Daha sonra patlıcanların tuzunu yıkayıp kurulayın.
Yağ da kızartın.

Köftesi için;
Soğanı, sarımsağı ve maydanozu robota atın ve bu malzemeleri çekin. Bir kabın içerisine robotta çektiğiniz malzemeleri koyun ve geri kalan malzemelerimizi yani; ufalanmış ekmek, yumurta ve baharatları sırasıyla ekleyin.

Patlıcanları kızarttıktan sonra yeşilbiberlerimizi de uzun uzun kesip kızartın. Daha sonrası hazırladığımız köfte hamurunu bohçamızın içine sağdıracak şekilde yuvarlıyoruz. Ve kızartıyoruz.

Gelelim bohçamızı hazırlamaya 2 adet uzun ve kızarmış patlıcanımızı artı (+) şeklinde bir kasenin içine koyun ortasına bir adet  köfte koyup  bohça şeklini vermek için patlıcanları kapatın.  Kızarttığımız biberlerden üstüne koyun ve dilimlediğiniz domatesten de bir adet koyun. Bir kürdan ile bunları tutuşturun. Tüm patlıcanları bu şekilde tamamladıktan sonra bir kabın içerisine salçayı sıcak su ile açın. Ve patlıcan bohçalarımızın üzerine dökün.  Domatesler in üzeri kızarana kadar pişirin.


Afiyet olsun.
G&P J

0 yorum:

Yorum Gönder