31 Temmuz 2012 Salı

Milföylü Tavuk Budu

Merhaba,
Ramazanda gelen konuklarınıza hazırlayabileceğiniz pratik bi o kadar da lezzetli bir tarifimizi sizinle paylaşmak istiyorum.

Malzemeler;
  1. Milföy,
  2. Tavuk budu,
  3. Tuz,
  4. Sıvı yağ,
  5. Susam,
  6. 1 Yumurta sarısı
Yapılışı;

Öncelikle belirtmek isterim ki milföy ve but adedi yazmadım. Misafirlerimiz kalabalık olduğu için 20'den çoktu diyebilirim. Siz sayısını gerekli miktarda ayarlayabilirsiniz. Gelelim tarifimize butları suda haşlayın içerisine bir kaşık kadar sıvı yap ve tuz ekleyin. Tavuk butları haşlanıp soğuduktan sonra milföylere sarıyoruz. Milföylerin üzerlerine yumurtanın sarısını sürüp susamları serpiyoruz. Butların alt kısımları (sapları) da folyo ile sarıyoruz. Fırına koyup milföyler şişip pişene kadar bekliyoruz.
Afiyet olsun.
G&P:)

2 yorum:

  1. Birkaç gündür aklımda denemek istiyordum. tarif de gelince iyi oldu ellerine sağlık.:))

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederimmm:) Afiyet olsun sizede ellerinize sağlık şimdiden.

    YanıtlaSil