Yaz mevsiminde en çok tükettiğimiz meyvelerden biridir karpuz.Bizde sizlere karpuzla yapabileceğiniz serinletici bir lezzet tarifini sizlerle paylaşmak istedik .Dondurmayı andıran bu leziz karpuzlu tarifi bu sıcak yaz günlerinde serinlemek için mutlaka evinizde denemenizi öneririz.
1 kg Karpuz
7 yemek k. toz şeker
5 yemek k. su
3 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı vanilya
Hazırlanışı:
Şeker ve suyu bir tencerenin içine koyarak kısık ateşte sürekli karıştırarark şeker erinceye kadar pişirin.Kaynadıktan sonra 5 dk kısık ateşte pişirmeye devam edin ve daha sonra ocağın altını kapatarak şurubun soğması için bir kenara alın
Bir kilo karpuzu dilim dilim kestikten sonra çekirdeklerini temizleyin ve küp küp keserek bir blendrın içine vanilya ve limon suyunuda ekleyerek püre haline getirin.Karpuz püresini bir kabın içine alın soğumuş şurubuda ekleyerek karıştırın ve bu karışımı 3 saat kadar hafif sulu bir karışım olana dek buzlukta bekletin.3 saatin sonunda buzluktan çıkartarak bir çatal yardımı ile kırın zaten hafif sulu bir karışım olacağı için kırmanız oldukça kolay olacaktır.Kırdıktan sonra tekrar aynı kabı buzluğa koyarak yarım saat kadar bekletin.Buzluktan çıkardıktan sonra dilediğiiniz servis kabına koyarak servis edin.
Afiyet olsun.
Bu sıcaklarda nasıl iyi gider. Ah şimdi uzanıp alıversem keşke. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSil