10 Ağustos 2012 Cuma

Yoğurtlu Patates Püresi

Salata, meze canavarı olarak bu tarifi de denedim.:) Tadını beğendim değişik meze, salata severler için ideal ve hafif bir tarif.

Malzemeler;
  • 3 Adet Patates,
  • Yarım Çay B. Süt,
  • 1 Kaşık Tereyağı,
  • 1 Kâse Yoğurt,
  • 4 Ç. Kaşığı Mayonez
  • Tuz,
  • Kekik,
  • Pul Biber,
  • Kurutulmuş dereotu.

Yapılışı;
Patatesleri soyun, haşlanması için kaynamış su dolu tencereye koyun. Piştikten sonra patatesleri süzün ve soğuması için bekleyin.  Ardından Mayonez ile yoğurdu bir kâsede çırpın.  Soğuyan Patateslere tereyağını ve sütü ekleyip çatal yardımıyla ezin. Servis tabağınızın tabanına patatesi yayın üzerine yoğurtlu mayonezli karışımı dökün ve nane kekik ile süsleyin.

Afiyet Olsun.
G&P :)

0 yorum:

Yorum Gönder