24 Şubat 2013 Pazar

Kremalı Mantar Çorbası

Malum hala kıştayız bu yüzden sizlere daha sık çorba tarifi vermeye çalışıyoruz.Bu sefer değişik yapımı biraz daha zor bir çorba tarifi vereceğiz.Sofralarınıza değişik bir lezzet görmek isterseniz vereceğimiz kremalı mantarlı çorba tarifini mutlaka yapın deriz .




Malzemeler:
Yarım paket mantar
2.5 çorba k. un
1.5 çorba k.teyerağı
1 adet limon
1 paket krema
Tuz
su


Hazırlanışı:
Öncelikle mantarlarımız güzel bir şekilde topraklarından su yardımıyla temizledikten sonra ince ince kıyalım ve  bir tencerenin içine 3 su bardağı su ,tuz ve bir adet limonun suyunu koyarak orta ateşte mantarlarımızı pişirelim..Mantarlar pişdikten sonra ayrı bir tencerede önce tereyağını eritelim daha sonra unuda ekleyerek tahta kaşık yardımıyla unun kokusu gidene kadar kavuralım.Kavurma işleminden sonra unu açmak için hafif hafif soğuk su ekleyerek çıprma teliyle iyice karışıtıralım ekleyeceğimiz su miktarı yarım su bardağında biraz daha fazla olmalı.Soğuk suyu ekledikten sonra orta ateşte biraz kaynatalım kıvamı koyulaşınca içine haşladığımız mantarı suyu ile  birlikte ekleyerek orta ateşte pişirelim en son üzerine kremasyıda ekleyerek bir taşım daha kaynattıktan sonra servis edelim.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder