17 Nisan 2011 Pazar

Zeytinli Açma

Mayalı tariflerinin en güzelidir açma.Kepeklisi,sadesi gibi birçok çeşitle yapabileceğimiz açmayı bizde yine çok sevilen bir şekilde zeytinlisini yaptık .Sabah kahvaltısında ailenize
sıcacık güzel bu açmalardan yapmak isterseniz bu tarifi mutlaka deneyin deriz :)





















Malzemeler:
1 su b. sıvıyağ
1 paket instant maya
1 su b. ılık süt
1 su b soğuk süt.
Yarım su b. tozşeker
2 tatlı k. tuz
1 adet yumurta
Aldığı kadar un

Üzeri için:
Yumurta sarısı

İçi için:
Zeytin ezmesi

Hazırlanışı:


Öncelikle derin bir kabın içine çok az miktarda unumuzu koyun ve içine mayayı, tuzu ve şekeri ekleyerek bir kaşık yardımı ile karıştırın.Daha sonra içine
sütümüzü ılık ve soğuk sütü,sıvıyağı,yumurtayı ekleyerek yine kaşık ile karıştırın.Bu aşamadan sonra azar azar unumuzu ilave etmeye başlayın ekledikçe elimizle
hamuru yoğurun ama elenmiş un koymaya dikkat etmek lazımki açmamız kabarsın :).Yavaş yavaş unu ilave edin taki kulak memesinden biraz daha
yumuşak oluncaya kadar. Hamurumuz olduktan sonra üzerine hafif nemli bir bez koyarak 1 saat kadar hamurumuzu mayalayalın.Hamurumuz mayalandıktan sonra
ceviz büyüklüğünde bezeler kopararak elimizle iyice açın ve içine dilediğimiz miktarda zeytin ezmesi sürün.Ve rulo biçimde katlayın ve elimizle bu ruloyu kıvırıp simit şekli verin.
Aynı işlemi tüm bezeler için uygulayın. Daha sonra yaptığımız tüm açmaları tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısı sürerek 200 derece fırında pişirin.
Ve servis edin.
Afiyet olsun.
G&P

0 yorum:

Yorum Gönder