24 Nisan 2011 Pazar

Piramit Pasta

PiYazın gelmesine az bir zaman kalmışken yazın limonatalarınızla beraber yiyebileceğimiz harika bir lezzetdir piramit pasta.Annelerimizden kalma
bu basit ve bir okadarda leziz tatlıyı bizde sizler için yaptık .Yanında limonatalarıda unutmamanız şartıyla işte piramit pastamız.























Malzemeler:
2 paket petibör
1 avuç fındık (çekilmiş)
125 gr margarin
1 su b. süt
1 kabuğu rendesi
1.5 paket kakao
7 çorba k. pudra şekeri
1 çay kaşığı bal


Hazırlanışı:
Öncelikle derin bir kabın içine kako,süt,çekilmiş, fındık ,balı,pudra şekerini ve en son olarak rendeleniş limon kabuğu rendesini
koyun daha sonra bir tavda yağımızı eritin ve bu yağıda kabımızın içine koyun ve bir kaşık ile iyice karıştırın daha sonra içine
elimizle ufaladığımız petibörleri yavaş yavaş ekleyerek kaşıkla karışıtırın eğer karışımın elle şekil verilemiyecek gibi olursa elimizle
şekil verbileceğimiz duruma kadar elimizle ufaladığımız petibörleri ekleyebilirsiniz.
Daha sonra dikdörtgen bir tepsi yada borcam olabilir folya kağıdı serin
ve karışımızın yarısını bir folya kağıdına dökerek folya kağıdı yardımıyla elimiz ile piramit şekli verin aynı işlemi kalan karışım için yapın.
Ve buzdolabın üst kısmında 3-4 saat bekleterek dilimleyerek misafirlerinize servis edin.
Afiyet Olsun.
G&P

17 Nisan 2011 Pazar

Zeytinli Açma

Mayalı tariflerinin en güzelidir açma.Kepeklisi,sadesi gibi birçok çeşitle yapabileceğimiz açmayı bizde yine çok sevilen bir şekilde zeytinlisini yaptık .Sabah kahvaltısında ailenize
sıcacık güzel bu açmalardan yapmak isterseniz bu tarifi mutlaka deneyin deriz :)





















Malzemeler:
1 su b. sıvıyağ
1 paket instant maya
1 su b. ılık süt
1 su b soğuk süt.
Yarım su b. tozşeker
2 tatlı k. tuz
1 adet yumurta
Aldığı kadar un

Üzeri için:
Yumurta sarısı

İçi için:
Zeytin ezmesi

Hazırlanışı:


Öncelikle derin bir kabın içine çok az miktarda unumuzu koyun ve içine mayayı, tuzu ve şekeri ekleyerek bir kaşık yardımı ile karıştırın.Daha sonra içine
sütümüzü ılık ve soğuk sütü,sıvıyağı,yumurtayı ekleyerek yine kaşık ile karıştırın.Bu aşamadan sonra azar azar unumuzu ilave etmeye başlayın ekledikçe elimizle
hamuru yoğurun ama elenmiş un koymaya dikkat etmek lazımki açmamız kabarsın :).Yavaş yavaş unu ilave edin taki kulak memesinden biraz daha
yumuşak oluncaya kadar. Hamurumuz olduktan sonra üzerine hafif nemli bir bez koyarak 1 saat kadar hamurumuzu mayalayalın.Hamurumuz mayalandıktan sonra
ceviz büyüklüğünde bezeler kopararak elimizle iyice açın ve içine dilediğimiz miktarda zeytin ezmesi sürün.Ve rulo biçimde katlayın ve elimizle bu ruloyu kıvırıp simit şekli verin.
Aynı işlemi tüm bezeler için uygulayın. Daha sonra yaptığımız tüm açmaları tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısı sürerek 200 derece fırında pişirin.
Ve servis edin.
Afiyet olsun.
G&P

11 Nisan 2011 Pazartesi

Fındıklı Kek

Misafirlerinize sunacağınız harika bir lezzet daha :) Fındığın olduğu herşey mutlaka güzeldir diyerek fındıklı kek yaptık sizler için .Misafirlerinize bir fincan filtre kahve yanında mutlaka bir dilim vermenizi şiddetle tavsiye ederiz:)























Malzemeler:
3 adet yumurta
150 gr margarin
180 gr un
120 gr toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 çorba k. süt
1 su bardağı fındık(iri dövülmüş)
Hazırlanışı:
Öncelikle derin bir kabın içinde yumurtalarımızı ve şekerimizi 10 dk kadar iyice çırpın.Daha sonra içine oda sıcaklığındaki margarinimizide ekleyerek 5 dk daha çırpın.Kabımızın içine sütümüzüde koyarak 2-3 dk daha çırpın.Bu aşamadan elenmiş unumuzu ve kabartma tozumuzu ayrıca vanilyamızıda kaba ekleyerek çırpmaya devam edin.Çırpma işleminden sonra içine fındıklarımızı koyarak tahta bir kaşık ile karıştırın.İyice yağladığımız kek kalıbımızın içine karışımımızı dökün.150 derece fırında 50 dk kadar pişirerek soğuduktan sonra servis edin
afiyet olsun dileriz :)
G&P

4 Nisan 2011 Pazartesi

Begendy.com 50 Tl Çek Kazananı.







Begendy.com sponsorluğunda yapmış olduğumuz kampanyamız 4 Nisan 00:00 itibari ile bitti.
Katılan tüm izleyicilerimize teşekkür ederiz. Bizimle kampanya yapan Begendy.com'a ayrıca teşekkürler.









Katılımcı listemiz aşağıdadır.

yağmurperisi
mehpare01
fatma özdemir
deniz öz
DefneDemirTwins
pamuk
enavci46
cangz
Yüksel
tuğba
cicikanworld
gizemlitosbaga
fidan demir
YASEMİN AYDIN
Jasmin
hacer elçi
ibalci32
aslı üstün
özlem kıran
ayşemm
sümeyra canpolat
selçuk özten
hamza atasever
gülseren kıran
sariye atasever
sümeyye özten
fhry
murat kuluman
incigozlu
deniz yılmaz
ismail
neşe kılavuz
pelin demiral
HappyGirl
gülçin baş
ayşe dokuz





Kazanan İzleyicimiz :)


34 numara ile HappyGirl Tebrikler




Aklınızda her hangi bir soru işareti kalmaması açısından çekilişimiz random.org ile videoya çekerek yapmaktayız. Kazanan arkadaşımızı aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz. Kendisini tebrik ederiz.Güzel günlerde harcmasını temenni ediyoruz.


Başka bir kampanyada görüşmek dileğiyle. Hoşçakalın.

Meyveli Cheesecake

Oldukça basit bir cheesecake tarifi ben cheesecake yapamıyorum bir türlü diyenler mutalaka meyva ve labnenin güzel buluşmasından doğan bu lezzeti denesin :)

Tabanı İçin:
2 adet yulaflı bisküvi
2.5 çorba k. tereyağ(oda sıcaklığında)

Kreması için:
1 su bardağı süt
1 paketten biraz az labne
1 paket krem şanti
Yarım adet limon suyu


Üzeri için:
Mevsim Meyveleri
2 Çorba k. pudra şekeri
Yarım limon suyu

Hazırlanışı
Öncelikle tabanı için yulaflı bisküvileri ya elimizle yada mikser yardımı ile toz haline getirin.Daha sonra oda sıcaklığındaki tereyağ ile iyice karıştırın.Yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli bir fırın kabına bu karışımı yayın ve iyice elimizle her yerine gelicek iyice bastırarak yayın.Ve fırına vererek 10 dk kadar bisküvileri pişirin .
Daha sonra kreması için soğuk süt ile krem şantiyi karıştırın ve daha sonra içine labneyi ve limon suyunu ekleyerek mikserle 2-3 dk kadar çırptıktan sonra fırından çıkardığımız yulaflı bisküvi tabanına dökün ve 10 dk kadar buzdolabından bekletin.Bu aşamadan sonra dilediğiniz meyveleri evinizde ne varsa :) dilediğiniz şekilde (biz küçük küçük kesitik ) kesin fakat meyvelerimizi kestikten sonra bir kabın içine limon suyu ve pudra şekeri koyun ve meyveleri orada karıştırın.Bu meyvelerinizin kararmasını engellemesini sağlıyacaktır. :)
Bundan sonra dolapta 10 dk bekletiğimizi cheesecakeimizi çıkarın ve üstüne dilediğiniz şekilde meyvelerimizi dizin.Ve dolapta bir gece bekletin en iyi sonuç bu şekilde alıyoruz ama dilerseniz siz 2-3 saat bekletebilirsiniz.
Cheesecakemizi servis tabağına koymak için kelepçeli kalıptan çıkarırken mutlaka dikkat edin :)

Afiyet Olsun.
G&P

Çikolatalı Islak Kek

Çikolataya doyucağınız harika bir tarifi sizlerle paylaşmak istedik .Yapılışı oldukça basit ama görüntüsü ile çay saatlerinizin vazgeçilmezi olucak bu harika tarifi sizler için yaptık Mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz :)

Malzemeler
1 su b. un
1/2 su b. süt
1 su b. şeker
2 adet yumurta
3 çorba k. kakao
3 çorba k. margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Hazırlanışı:
Öncelikle yumurtanın aklarını ve sarılarını ayrı ayrı derin kaplara ayırın.İlk önce yumurtaların aklarını iyice kar beyaz oluncaya kadar mikser ile çırpın ve kenara alın.Daha sonra bir tencerenin içine margarin,süt,şeker ve kakouyu koyarak ocakta bir taşım kaynatın ve altını kapatın.Bu karışımdan kekimizi ıslatmak için 1 çay bardağı akdar ayırın.Diğer bir kapta tutuğumuz yumurta sarılarının içine un vanilya ve kabartma tozunu ve kakaolu karışımı ekleyerek yine mikser ile iyice çırpın.Çırptıktan sonra yumurta akları olan karışımından tahta kaşık ile yukarı doğru alarak yumurta sarısının olduğu karışıma ekleyin.Daha sonra iyice yağladığımız bir kek kabına bu dilediğiniz bir kek kalıbı olabilir karışımı dökün ve önceden ısıtılmış 150 derece fırında 30 dk pişirin.Piştikten sonra kekimizi 10 dk kadar bekletikten sonra üzerine ayırmış olduğumuz 1 çay bardağı kakaolu karışımı kekin her tarafına dökerek ıslatın.


Afiyet Olsun.
G&P