3 Ocak 2012 Salı

Havuç Tarator

Ara ara sizlerle meze tariflerini paylaşıyoruz.Yine oldukça basit bir okadarda leziz havuçtan yapılan meze tarifimizi paylaşacağız.Çok vaktinizi alamayacak bu tarifi yaparak yemek masalarına güzel bir çeşit katabilirsiniz.




Malzemeler :
2 Adet Havuç
2 diş sarımsak
4 yemek k. sıvıyağ
1 s. bardağı yoğurt
Tuz


Hazırlanışı:
Temizlediğimiz havuçlarımızı rendenin kalın tarafı ile rendeleyin.Daha sonra tavanın içine yağımızı ekleyerek yağımız biraz ısındıktan sonra üzerine havuçları ekleyrek 5 dk  kadar havuçlarımızı soteleyin.Soteleme işlemi bittikten sonra  havuç rendesini soğuması için 10 dk kadar bekletin.Bu arada 2 diş sarımsağımızı havanda döverek yoğurtla karıştırın.Soğuyan havuç rendemize sarımsaklı yoğurdumuzu karıştırarak bir servis tabağına koyarak servis edin.

Afiyet olsun.
G&P

0 yorum:

Yorum Gönder