18 Şubat 2012 Cumartesi

Havuçlu Pilav

Bu sefer sizlere basit ama farklı bir pilav tarifini vermek istiyoruz.Özellikle et yemeklerinin yanında çok güzel giden bu pilavı yapmanızı tavsiye ederiz.






Malzemeler:
1 su bardağı pirinç
yarım çay k. tuz
2. su bardağı su
1.5 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek k. sıvıyağ
1 adet et bulyon
1 adet havuç
Hazırlanışı:
Öncelikle pirinçlerimizi bir kabın içine alın üzerine 1 su bardağı kaynar su ve birazda tuz ekleyerek yarım saat kadar bekletin.Daha sonra pirinçlerimizi iyice yıkarak rendemizin ince kısmı ile temizlediğimizi havuçu rendeleyim.Bir tencerenin içine tereyağ , sıvıyağını ve tuzu ekleyerek üzerine rendelemiş havuçumuzu koyarak bir tahta kaşık ile havuçumuzu 1 dk kadar kavuralım.Daha sonra üzerine yarım saat bekletiğimiz ve sonra iyice yıkadığımız pirinçleride ekleyerek pirinçler biraz saydam hale gelinceye kadar kavurma işlemine devam edelim.
Üzerine suyumuzu ve bulyonumuzu ekleyerek orta ateşte pirinçlerimizi suyunu çekinceye kadar pişirin.Ocağı kapaktıktan sonra demlenmesi için üzerine biz bez yada peçete koyarak kapağını kapatarak 10 dk demlendirdikten sonra servis edin.
Afiyet olsun.
G&P

0 yorum:

Yorum Gönder