27 Şubat 2012 Pazartesi

Pırasa Böreği

Leziz mi leziz faydalı özelikle pırasa sevenlerin çok seveceği bir börek tarifi paylaşmak istiyoruz sizlerle.Yanında buz gibi bir ayranla misafirlerinize ikram etmenizi tavsiye ederiz :)



İç Harcı İçin:
4 adet Pırasa
1 adet havuç
100 gram kaşar rendesi
2 çorba k. sıvıyağ
2 çay k. tuz
Yarım ç k. karabiber
1 çay k şeker
2 adet yufka

Harcı İçin:
1.5 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta

Hazırlanışı:
4 Adet pırasayı temizledikten sonra ince ince dilim dilim kesin.Daha sonra bir adet havucumuzuda temizledikten sonra rendenin ince tarafı ile rendeleyin.Bir tavanın içine sıvıyağ ekleyin içine pırasaları tuzu ve şekeride ekleyerek bir tahta kaşık yardımı ile 4-5 dk soteleyin .Daha sonra içine havuçlarıda ekleyerek 2-3 dk daha soteleyin .Yarım su bardağı sıcak su koyarak suyunu çekinceye kadar pırasaları pişirin.İç harcımız olduktan sonra içine rende kaşar ve karabiberide ekleyerek hafif karıştırın.
Daha sonra harcımız için yumurtayı yoğurdu ve sıvıyağ bir kabın içinde karıştırın.Bir kare bi tepsi  içini sıvıyağ ile iyice yağlayın daha sonra tepsiye bir adet yufkamızı serin üzerine harçtan bir kaşık kadar dökerek bir fırça yardımı ile yayın yine aynı şekilde diğer yufkamızdan parçalar koparak katlar yapın her kat yaptıktan sonra üzerine harcı sürün yufkamız bittiğinde üzerine pırasalı karışımı yayın .Tepsimizin altına yaydığımız yufkamızın dışarıya taşan kısımlarını bi tanesini alın ve kapatın üzerine harcı sürün diper dışarıya taşan kısımlarınıda aynı şekilde yaparak harcı sürün.Böreğimizi 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.
G&P

1 yorum: