İlkbahara ilk günlerinde hafif ve basit bir lezzeti sizlerle paylaşmak istiyoruz.Eminim çoğunuz bu güzel mezeyi biliyordur ama bilmeyenler için biz tekrar tarifini paylaşalım dedik.
Malzemeler:
1 adet orta boy karalahana
2 diş sarımsak
Yarım su bardağı mayonez
1 su bardağı yoğurt
Tuz
Hazırlanışı :
Karalahanamızı rendenin ince tarafında yada varsa bir doğrayıcıda ince ince doğrayın.Daha sonra bir kabın içine lahanaları alarak tuz ile hafifçe ovalayın.Sarımsakları ise bir havanın içinde bir tutam tuz ile dövün.Ayrı bir kabın içinde mayonez,yoğurtu ekleyerek en son içine dövülmüş sarımsakları ekleyerek iyice karıştırın.Karalahanalarımızda bu karışımının içine ekleyip tekrar iyice karıştırdıktan sonra bir servis tabağının içine alarak servis edin.
Afiyet olsun
G&P
Owww ortim harika gozukuyorrrr bu :) eline sağlık
YanıtlaSilsaol kuzum :))
YanıtlaSilrengi beni mest etti doğrusu..
YanıtlaSil