25 Mart 2012 Pazar

Karnıbahar Kızartması

Hem kalorisi az, hemde sağlıklı bir besin karnıbahar... Pek kimse tarafından sevilmesede kızartması olarak bence güzel oldu. Severek ailece yedik.
Hem pratik hem lezizz..
 


Malzemeler:
  • Karnıbahar,
  • 2 yumurta
  • Galetu unu
  • 1 kase yoğurt,
  • 2 kaşık mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • Pul biber
  • Tuz

Yapılışı:
Karnıbaharları küçük küçük elinizle ayırıp yıkayın. Tencerede kaynayan suya limon damlatıp 5 dk kadar karnıbaharları haşlayın daha sonra süzün.  Bir kabın içerisine yumurta ile tuzu çırpın.  Haşlanmış karnıbaharları yumurtaya bulayıp galete ununa batırın. Daha sonra karnıbaharları yağda kızartın.Bir kaseye mayonezi ve sarımsağı ekleyin. Kızartılan karnıbaharların üzerine dökün.

Afiyet Olsun.
G&P

3 yorum:

  1. Ben severim. Nefis görünüyor ayrıca. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. çok güzel gözüküyor ben de çok severim

    YanıtlaSil