9 Nisan 2012 Pazartesi

Cevizli Limonlu Biscotti


Kahvenin ,çayın  yada ılık bir sütün yanında giden çıtır çıtır lezzeti olana kek ve bisküvi arasında bir tattır biscotti.İçine birçok malzeme ekleyerek tadına tad katabileceğiniz biscotti tarifi sizlerle paylaşmak istiyoruz.Bu lezzeti denemeyenler varsa mutlaka denesin deriz .)









Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su b.dan iki parmak eksik şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 çorba k. süt
  • 1 su b sıvıyağ
  • 3 buçuk su b. un.
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • Yarım limon suyu 
  • Yarım limon rendesi


Hazırlanışı :
Bir karıştırma kabının içine yumurta ,vanilya ve şekeri ekleyerek mikserin en yüksek hız devrinde şeker erinceye kadar çırpın.Daha sonra içine svıyağ,süt ve  limon suyunuda ekleyerek mikserin devrini düşürerek çırpmaya devam edin.
Un ve kabartma tozunu eleyerek bir kapta karıştırın ve azar azar yumurtalı kabın içine alarak çırpmaya devam edin.En son limon rendesi ve dövülmüş cevizide ekleyerek tahta kaşık ile karıştırın .Bir fırın tepsinini iyice svıyağ ile heryerini yağlayın daha sonra üzerine karışımı dökerek yayın ve 200 derece fırında 20 dk üzerie altın sarısı renk oluncaya kadar pişirin.
En önemli kısım ise bu aşamadan sonra gelmekte fırından kekimiz çıktıktan  sonra ılınmasını bekleyin.Ilınma işleminden sonra dilim dilim kekimizi kesin dilimleri başka bir tepsinin içine yerleştirin ve yine 200 derece fırında iyice kızarana dek takriben bu 6-7 dk kadar olacaktır önlü arkalı pişirin.Ilındıktan yada sıcakken servis ediebilirsiniz.
Afiyet olsun


0 yorum:

Yorum Gönder