18 Nisan 2012 Çarşamba

Mantar Sote


Bu sefer gerek et yemeklerinin yanına garnitür  olarak sunulan gerekte yemek olarak sofralarımızda yer verdiğimiz bir tarifi sizlerle paylaşmak istiyoruz.Mantar ile yapabileceğiz bu hoş lezetti yapıp sofralarınızda yer vermenizi tavsiye ederiz :))




Malzemeler:
400 gr mantar
4 adet domates
3 adet biber
1 adet kırmızı biber
1 adet soğan
1 çorba k.salça
sıvıyağ (takbiren 2 çorba k)
1 çorba k. tereyağ
pulbiber

Hazırlanışı:
Mantarlarımızın hepsinin kabuklarını soyup saplarını ayıkladıktan limonlu suda bekletin.Bu arada bir adet soğanı küp şekilinde doğrayın bir miktar sıvıyağ ve tereyağını bir tava içine koyun üzerine soğanı ekleyerek pembeleşinceye kadar soteleyin.Daha sonra içine halka halka kestiğimiz kırmızı ve yeşil biberleride ekleyerek sotelemeye devam edin.Bu aşamadan sonra salçayı ekleyerek soteleme işlemine devam edin. Dilimleyerek kestiğimiz mantarlarıda ekleyerek 5 dk daha soteleyin en son içine tuz pulbiber ve küp küp kesmiş olduğumuz domatateside ekleyerek 3 dk daha soteleyin ve  domatesler suyunu çekecinye 20 dk kadar pişirin.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder