5 Mayıs 2012 Cumartesi

ETLİ SOĞAN YAHNİ

İçinde bolca soğan olan muazam bir et yemeği tarifi vereceğiz sizlere basit ama lezzzeti bol bu tarif sofralarınızın en favori yemeklerinden olacak bizden soylemesi :)








Malzemeler
250 gr  kuzu kuşbaşı
4 adet domates
6 adet orta boy soğan
4 diş sarımsak
2 çorba k. salça
1 çorba k. tereyağ
1 çorbak. margarin
Pul biber
Kurutulmuş kırmızı biber
Tuz

Hazırlanışı:
Etlerimizi iyice yıkadıktan sonra bir tencerenin içine etleri alarak üzerini geçeçek şekilde su doldurun ve etlerin az su kalıncaya dek pişirin suyu çektikten sonra içine rendelenmiş domates, her birini ortadan ikiye böldüğümüz  sarımsakları,tereyağ, margarin ,salçayı ekleyerek kavurun .Soğanları ise kesim aşamasında her birini 4 dilim olacak şekilde bölün ve  tencereye atın yine tahta kaşık ile 3-4 dk kavurun en son pulbiber, tuz ve ince ince kestiğimiz kırmızı kurutulmış kırmızı biberide ekleyerek üzeri geçecek kadar sıcak su ekleyin ve ocağın altını iyice açın bir taşım kaynatın.Kaynadıktan sonra ocağı hafif harerete alarak yaklaşık 1 saat 10 dk kadar pişirin.
Afiyet olsun dileriz :)

1 yorum:

  1. Yemeğin nefis görünüyor canım, ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil