20 Mayıs 2012 Pazar

Zeytinyağlı Patlıcan

Yazın gelmesiyle beraber sizlere hafif  tarifleri paylaşmak istiyoruz. Bu tarifimiz ise patlıcan ve içinde bolca 
domatesle yapılan oldukça hafif ve güzel zeytinyağlı bir tarif. Tadı bizce patlıcan kızartılmasıyla yapılan ,
zeytinyağlı patlıcan yemeklerinden farkı olmayan bu tarifi yazın yapmanızı tavsiye ederiz :)




Malzemeler:
  • 4 adet patlıcan
  • 3 adet orta boy domates
  • 4 diş sarımsak
  • 2  adet sivri biber
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 tatlı k. şeker
  • 1 çay b. biraz az zeytinyağı
  • tuz


Hazırlanışı:
İlk olarak patlıcanları alacalı şekilde kestikten sonra küp küp doğrayarak içi su dolu bir kaba koyun üzerine
tuz ekleyerek yarım saat kadar acısı çıkması için bekleyin. Patlıcanlardan sonra soğanı küp küp doğrayın bir 
pilav tenceresinin içine tuz zeytinyağını ekleyin zeytinyağı biraz kızdıktan sonra içine soğanı ve ufak ufak 
doğradığımız sarımsakları da  ekleyerek 3 dk. kadar kavurun daha sonra içine doğradığımız biberleri 
ekleyerek yine 4 dk. kadar soteleyin. Şekeri rendelediğimiz domatesleri ve patlıcanları ekleyerek yine 3-4 dk. 
soteledikten sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin suyunu çektikten sonra üzerine üzerini geçecek 
kadar su ilave ederek kısık ateşte patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ilındıktan sonra buzdolabında 
soğutun ve daha sonra soğuk olarak servis edin.
Afiyet olsun.
G&P =)

0 yorum:

Yorum Gönder