Malzemeler:
4 adet orta boy ayva
2 su bardağı şeker
su
Hazırlanışı:
Ayvaları iyice yıkadıktan sonra kabuklarını soyun ve ortadan ikiye bolerek çekirdeklerini temizleyin.Çekirdeklerini ve kabukları sakın atmayın onlar bize lazım olacak :).Daha sonra ayvlarımızı bir tasın içine koyun üzerine su ve limon suyu ekleyerek kararmaması için bekletin( biz 10 dk kadar bekletik ).
Daha sonra geniş bir tencereye ayvalarımızı dizin a her bir ayvanın tam ortasına birkaç çekirdek ve şekerden az bir miktar ekleyin. Kalan şekeri ise eşit miktarda ayvaların üstüne dökün ve üzerini geçmeyecek kadar yani ayvaların yarısına gelecek kadar su ekleyerek hafif ateşte ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin.Piştikten sonra soğmasını bekleyin üzerine ceviz yada kaymak koyarak servis edin .
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder