22 Aralık 2012 Cumartesi

Ayva tatlısı




Artık kış mevsimdeyiz bu mevsimin en uzak durulan meyvesi ayva ama  bizce ayva gibi bir  leziz ve bereketli bir meyveden bu aylarda marmeladı, reçeli yada tatlısı yaparak faydalanabilip sofranıza mayhoş bir lezzetle buluştarabilirsiniz.Biz bu sefer sizlere ayva tatlısı tarifi vereceğim hafif mayhoş tadıyla gönüllere taht kuran bu tatlıyı birde bizden dinleyin :)


Malzemeler:

4 adet orta boy ayva
2 su bardağı şeker
su

 Hazırlanışı:
Ayvaları iyice yıkadıktan sonra kabuklarını soyun ve ortadan ikiye bolerek çekirdeklerini temizleyin.Çekirdeklerini ve kabukları sakın atmayın onlar bize lazım olacak :).Daha sonra ayvlarımızı bir tasın içine koyun üzerine su ve limon suyu ekleyerek  kararmaması için bekletin( biz 10 dk kadar bekletik ).
Daha sonra geniş bir tencereye ayvalarımızı dizin a her bir ayvanın tam ortasına birkaç çekirdek ve şekerden az bir miktar ekleyin. Kalan şekeri ise eşit miktarda ayvaların üstüne dökün ve üzerini geçmeyecek kadar yani ayvaların yarısına gelecek kadar su ekleyerek hafif ateşte ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin.Piştikten sonra soğmasını bekleyin üzerine ceviz yada kaymak koyarak servis edin .
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder