30 Aralık 2012 Pazar

Mutfak Cinleri Herkese İyi Seneler Diler :)

 Mutfakcinleri  olarak tüm takipçilerimizin ve yemekseverlerin yeni senesini en içten dileklerimizle kutlarız.Umarımız şans,mutluluk , huzurun olduğu ve herşeyin gönlümüzce olduğu ,tüm yılın aynı güzellikte olduğu muhteşem bir 2013 yaşarız. :) Bizde yeni yıla özel güzel bir meyveli leziz ve oldukça basit bir tarif vermek istedik :) Şimdiden afiyet olsun denemeyi unutmayın:)




Çikolatalı Çilek
Malzemeler:
  • 1 çay bardağı fındık
  • 80 gram bitter çikolata
  • 80 gr sütlü çikolata
  • 1 çay k. tereyağ. 
  • 7-8 adet çilek 
Hazırlanışı:
Tarifimiz oldukça basit çikolatalarımızı kırın ve bunu ısıya dayanıklı bir kase içine koyun üzerine tereyağınıda ekleyerek benmari usulü eritin.Çikolatalar erirken bir  teflon tavanın içine fındıkları koyun ve fındıkların rengi koyulaşıncaya kadar kavurun.Kavurduktan sonra soğumasını bekleyin ve daha sonra fındıkları bir poşet içine alın ve çok iri olmamak kaydı ile kırın kırma işleminde bardak kullana bilirsiniz böylesi oldukça pratik oluyor.
Daha sonra çileklerimizi iyice yıkayıp kuruladıktan sonra, çikolata içine batırın ve daha sonra kırdığımızı fındığa batırın ve 20 dk soğmasını bekleyin. Dilerseniz bizim gibi tahta bir çubuğa batırarak  yada tabağa dizerek servis edin.
Afiyet olsun :)


0 yorum:

Yorum Gönder