26 Ocak 2013 Cumartesi

Kayseri Çorbası

Kışı yaşadığımız bu günlerde içinizi ısıtacak oldukça basit yöresel bir çorba lezzetini sizlerle paylaşmak istiyoruz.Yapımı 15 dkınızı bile almayacak kıyma ve erişteyle lezzetlendirilmiş bu çorba tarifini yapınca vazgeçilmeyecek çorba lezzetlerinizden biri olacağına şimdiden söz veriyoruz :)




Malzemeler:
Bir yumru kadar  kıyma
3 çorba k. erişte
1 adet limonun suyu
2 çorba k.tereyağ
1 çorba k.un
1 adet domates rendesi
1 çorba k.salça
tuz
nane,pul biber

Hazırlanışı:
İlk olarak tencereye tereyağımızı ekleyip eritelim içine kıymayıda koyarak iyice bir kavuralım.
Kıymayı iyice kavurduktan sonra domates rendesi,salça ve unuda ekleyerek 5 dk kadar kavuruyoruz .
Kavurma işleminden sonra azar aza tencerenin içine soğuk su ilave ederek karıştıra karıştıra açıyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.
İyice kaynadıktan sonra nane ,pulbiber,tuz , limon suyu ve su bardağı kadar sıcak suyu ekliyoruz ve erişteleride ekleyerek eriştereler pişinceye kadar kaynatıyoruz.


Afiyet Olsun.


0 yorum:

Yorum Gönder