26 Ocak 2013 Cumartesi

Sarımsaklı Tavuk Suyu Çorbası

.Tarhana,domates ,mercimek çorbası kış aylarında soframızdan eksik olmayan çorbalara bir yenisinin daha eklenmesi için el verdikçe sizle değişik çorba tarifi paylaşmaya çalışacağız.Bu seferki çorbamız bizlerin sıkça yaptığı tavuk suyu çorbasının çok farklı bir hali .Tadı hafiften işkembe çorbası andıran bu çorba tarifini mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz.





Malzemeler:
1 adet kemiksiz tavuk butu
2 çorba k. un
2 diş orta boy sarımsak
2 çorba k. tel şehriye
1 adet limon suyu
Tuz
Üzeri için:
Tereyağ
pulbiber
Hazırlanışı
Öncelikle butu yarısına kadar su ile doldurduğumuz tencere içinde iyice pişirilelim.
Pişirdikten sonra tavuk etlerini tencereden çıkarıp iyice tiftikledikten sonra tekrar tencere içine koyalım.
2 diş sarımsağı ufak ufak kesin,limon suyu ve tel şehriyeleride ekleyerek tel şehriyeler pişine kadar kaynatın.
Tel şehriyelerin pişmesine yakın yağ koymadan bir tavanın içinde unu tahta kaşık yardımı ile 5 dk kadar kavurun.Unu Kavurduktan sonra ocaktan alın ve üzerine az miktarda soğuk su ekleyerek unu suyun içinde iyice eriterek yavaş yavaş karıştırmak suretiyle  tenceremiz içine ekleyin.Bir taşım kaynaktıktan sonra üzerine pul biber ve tereyağında yakarak servis edin.

Afiyet olsun.

1 yorum: