22 Mart 2011 Salı

Kavala Kurabiyesi

Edirneye ait olan bir tariftir Kavala Kurabiyesi .Bademli harika bu yöresel kurabiyeyi bir yarışma için hazırladık hazırlandıktan sonrada sizlerle paylaşmak istedik.Badem severler özellikle yöresel kurabiye tatmak isteyenler mutlaka tatsın diyoruz :)
























KAVALA KURABİYESİ -EDİRNE


Malzemeler:
1 su bardağı un
1 yumurta akı
3 yemek kaşığı tereyağ(oda sıcaklığında)
4 yemek k. pudra şekeri
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım su bardağı iri parçalara bölünmüş badem
Bir fiske tuz
Üzeri İçin:
Pudra şekeri
Yapılışı :
Öncelikle bir tavanın 1 çorba kaşığı margarin koyularak eritilir bademlerimizi koyulur 3-4 dk kavurulur daha sonra içine unda eklenerek 3-4 dk daha kavurulur.
Daha sonra tavadaki un va bademlerimizi soğuması için bir kenara bırakın.
Bir kabın içine tuz,tereyağ ,pudra şekermizii,kabartma tozumuzu,vanilyamızı ,ve yumurta akınımızı koyun.
Bu kabın içine kavudğumuz un ve bademlerimizide
ekleyerek kulak memesi kıvamı elde edinceye kadar yoğurun. Eğer kıvamı tutmazsa içine un ekleyebilirsinz.
Daha sonra hamurdan parçalar kopararak ay şeklini verin.Ve yağlı kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dizin.Ve önceden ısıtılmış olunan 180 derece fırında
yaklaşık 15-20 dk. pişirin.Fırından çıkardıktan sonra üzerine bolca pudra şekeri serperek servis edin afiyet olsun.

Afiyet Olsun.
G&P

1 yorum:

  1. Edirnenin meşhur kavala kurabiyesi bademli görüntüsü tadını anlatıyor bnce www.yoreseltatlarimiz.com da arslanzade farkıyla.afiyet olsun.......sedef

    YanıtlaSil