22 Mart 2011 Salı

Simit

Babanneeminizden kalma vazgeçemediğimiz bir tarifi sizlerle paylaşmak isteriz Pişince mis gibi mahlep kokan bu simit mutlaka deneyin deriz.


























Malzemeler
250 Gram margarin
1.5 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba k. şeker
1 tatlı k. tuz
2 tatlı k. mahlep
1 pakket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Üzeri İçin:

Susam

Hazırlanışı:
Öncelikle margarini ,sütü, sıvıyağı ,şeker,tuz mahlep' i bir kabın içine koyarak macun kıvamına getirin Daha sonra içine kabartma tozunu ve yavaş yavaş unu ekleyin hamurumuz kulak memesinden biraz yumuşak olucaktır buna göre un eklemeniz lazım.Daha sonra hamuru yoğurduktan sonra dolabta 15 dk kadar bekletin .Elinizle hamurumuzu parçalara ayırarak simit şeklini verin verin .Bir kabın içine yumurta akını başka bir kabın içinede susamları koyun yapmış olduğumuz simit halkalarını önce yumurta akına sonra susama batırarak hafif yağladığımız tepsimize dizinve 180 derece simitlerimizin üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
G&P

0 yorum:

Yorum Gönder