6 Mart 2011 Pazar
Kedidili Bisküvisinden Kolay Profiterol :)
Çikolata Sosu İçin
Süslemek İçin:
Hazırlanışı :
Öncelikle kedi dillerimizi dikdörtgen bir borcamın içine tek tek dizelim ve daha sonra muhallebiyi yapmaya başlayalım.Muhallebi tarifimizi sizlerle daha önce paylaşmıştık ama tekrar etmek gerekirse bir tencere içinde margarini eritip unu koyuyoruz ve tahta kaşık ile un kokusu gidene kadar kavuruyoruz ve daha sonra sütümüzü ekleyerek orta ateşte 10 dk karıştırıyoruz.Daha sonra içine şekerimizie ilave edin ve ve yine aynı şekilde sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ve ocaktan almadan 5 dk önce vanilyayı katın ve yine karıştırın.Ocaktan aldıktan sonra mikserle 5 dk orta hızda çırpın ve sonra bir kenara ılınması için koyun.
Çikolata sosu için ise yine bir tencere içine tüm malzemeleri koyun ve orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
Daha sonra bir kasenin içinde kahvemizi su ve sütümüzün içinde iyice eriterek kedidillerimizi iyice ıslatın.Islatma işleminden 5-6 dk sonra üstüne tüm kedidillerimiin üzerlerini kaplıyacak şekilde muhallebimizi dökün ve biraz bekleyin ve en üstüne çikolata sosundan dökün .Ve üzerini hindistan cevizi ve dövülmüş ceviz ile süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun.
G&P
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder