2 Nisan 2012 Pazartesi

Vişneli Cheesecake




Tabanı için :
1.5 paket yulaflı bisküvi
150 gr tereyağ


Kreması için:
1 paket labne peynir
    2 kahve fincanı tozşeker
    1 kahve fincanı süt
    2 adet yumurta
1 paket vanilya

Vişne Jölesi :
1.5 su bardağı vişne suyu
Yarım su b. su
2 yemek k. buğday nişastası
4 yemek k. toz şeker.
Hazırlanışı:
Öncelikle margarinimizi eritiyoruz ve soğumaya bırakıyoruz daha sonra bisküvilerimizi elimizle yada blenadar yardımı ile ie ufaladıktan sonra bir kabın içine aktarııyoruz.Aktarma işleminden sonra üzerine margarini dökerek bir kaşık yardımı ile margarini bisküviler içine yediyoruz.Daha sonra kepçeli bir fırın kabının içine yağlı kağıdı serin üzerine bisküvili karışımızı dökeren elimiz ile şekil  bastırarak şekil verin .

Fırınımızı 150 dereceye ayarlayın çunku cheesecakemizi önceden ısıtılmış fırınımızda pişirmemiz lazım.Daha sonra labne peynirimizi, vanilya ,şeker, süt ve yumurtayı bir karıştırma kabının içine alın ve mikser ile pürüssüz hale gelinceye çırpın .Bu karışımı bisküvili taban üzerine dökün ve yayın.Bu işlemden sonrası çok önemlli çünkü cheesecakemizi benmari usulu pişereceğiz.Bunun için kelepçili kabıbımızı ondan büyük derin bir fırın kabına koyun üzerine kelepçili kabımımızın yarısına gelinceye kadar su ile doldurun ve bunu dikkatli şekilde fırına yerleştirerek 55 dk 150 derecede pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra biraz soğuması için bekleyin daha sonra kelepçeli kaptan  cheesecake 'i çıkarın.Cheesecake 'i buzdolabına koyarak 2 saat kadar bekletin.Bu arada vişneli jöle yapımına başlayın bir kabın içine vişne suyu,su ve buğday nişantasını ekleyerek bir çırpıcı ile iyice karıştırın.Daha sonra tencerenin içine ekleyerek orta ateşte sürekli karıştırarak şekeri kaşık kaşık ekleyin burada karıştıramaya devam edin karışım bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın biraz ılıkdıktan sonra  cheesecake 'in üzerine dökün ve dolapta  3-4 saat kadar beklettikten sonra servis edin

Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Harika gözüküyor gerçekten tadıda öyledir eminim. off canım cektii

    YanıtlaSil
  2. Sevda Demirel4 Nisan 2012 03:54

    cok güzel gozukuyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil