29 Ekim 2013 Salı

Kapuska ( Beyaz Lahana) Sarması

Merhaba,
Güzel bir tat... Görsel bir şölen bence... =)




Malzemeler:
  • 1 kilo sarmalık kapuska
  • Yarım kilo kıyma
  • 4 adet soğan
  • 300 gr. Pirinç
  • 1 bardak sıvı yağ
  • Salça
  • Maydonoz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz


Yapılışı:
Lahanaları çok öldürmeden haşlayın. Pirinçleri yıkayın. Soğanları ince ince doğrayın kıyma ıle harmanlayın. Diğer tüm malzemeleri karıştırıp iç harcımızı hazırlayalım. Bir adet yaprağın içerisine bir çorba kaşığı harcımızdan koyup büyükçe sarıyoruz. Tenceremize hepsini dizdikten sonra üzerini bir parmak geçecek şekilde kaynamış su ilave edin.  Üzerinede dolma kapağını koyup pişmeye bırakıyoruz. Yaklaşık yarım saatte pişiyor.

Afiyet olsun.
Mutfak Cinleri

0 yorum:

Yorum Gönder