28 Ekim 2013 Pazartesi

Prenses Tatlısı

Merhaba,
Adı gibi kendide prenses bir tatlı. Yalancı tavuk göğsünü düşünün, üzerinde bir kat kakaolu muhallebi ve diğer katında ise rendelenmiş çikolata mmmm enfess!
Bunun gibi muhallebili tarifleri yaparken püf noktası bol bol çırpmak oluyor. Bu tarifte de uzun uzun sakız kıvamına gelene kadar muhallebiyi üşenmeden çırpıyoruz! =)



Malzemeler:
  • 5 su bardağı süt,
  • 4 çay bardağı şeker,
  • 3 çay bardağı un,
  • 1 paket vanilya,
  • Yarım paket margarin.

Üstü için:
  • 3 çorba kaşığı şeker,
  • 50 gr. kakao,
  • 1 çay bardağı su veya süt.

Süslemek için:
  • 1 kalıp antep fıstıklı çikolata,
  • 1 kalıp sütlü çikolata.

Yapılışı:
İlk olarak taban kısmını yapiyoruz yani beyaz muhallebimizi... süt, şeker,un,vanilya ve margarini bir tencereye koyup bir çırpıcı yardımıyla topaklanmadan karıştırıyoruz. Katılaşıncaya kadar pişirin.
Piştikten sonra min. 15 dk mikser veya blendır yardımıyla çırpın.
Kakaolu üst malzeme yapımı için ise şeker ve kakaoyu bir kaba koyun ve kaşık yardımıyla karıştırın. ardından hazırladığımız beyaz muhallebiden bu karışıma yarısı gelecek kadar dökün ve karıştırın. Katılık kıvamını ayarlayarak sürten de ilave edin ve daha sonra aynı şekilde mikser veya blendır yardımıyla kakaolu katımızı da çırpın.
Beyaz muhallebiyi borcamın alt kısmına dökün biraz soğuduktan sonra kakaolu karışımı ilave edin. Rendelediğiniz çikolataları kakaolu muhallebi katımız da soğuyana kadar bekleyip onlarıda üstüne serpiştirin.

Afiyet Olsun.
MutfakCinleri

0 yorum:

Yorum Gönder