11 Ocak 2011 Salı

E-Baharatçı Kazananlarımızın tarifleri-İç Pilavlı Tavuk Kapama

Mutfak Cinleri e-baharatçı kazananlarımızdan tariflerini ve fotolarını rica ettik.Onlarda kazandıkları ürünlerle harika tarifler yapmışlar kendilerinin ellerine sağlık diyoruz.

İlk tarifimiz ise herkesin vazgeçilmez yemeği, olsada yesek .Mutlaka Deneyin bu tarifi deneyin diyoruz.Bu güzel tarif ve fotoğraf için E-baharatçı kazananımız Aylin hanıma çok teşekkür ederiz.Tekrar tebrik ederiz kendisini güle güle kullansın.:)))























Malzemeler:
  • 1 adet Bütün Tavuk
  • 2 baş soğan
  • 2 bardak pirinç
  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • tuz,bir tutam karabiber
  • 2 adet kesme şeker
  • 1 adet limon
  • Sıvıyağ
Hazırlanışı :
Tavuğu geniş bir tencerede haşlayın.İçine 4-5 damla limon suyu sıkın.1 adet kesme şekeri atıp kaynatın.tavuğun ilk suyunu döküp,tekrardan kaynar suyla haşlıyoruz.
İçinden 1 su bardağı tavuk suyunu ayırıyoruz...
Tencereye yağı koyup,içine fıstıkları döküyoruz.Fıstıklar kavrulurken soğanı katıp güzelce kavuruyoruz...
İçine yıkanmış,süzülmüş pirinci katıp,kuş üzümü ve diğer malz.katıp karıştırıyoruz...
1 adet kesme şekeri ilave edip,1 su bardağı tavuk suyuyla pilavımızı kabartıyoruz...
Fırın tepsisine İçpilavı döküp,haşlanan ve 4 bölünmüş tavuğu yerleştirip,40-45 dakika Fırında kızartıyoruz...
(tavuğun üzerine yarım limonsuyu,az tuz ,sıvı yağ,pul biber sürüp tavuğun üzerine döküyoruz)...

0 yorum:

Yorum Gönder