Mutfak Cinleri e-baharatçı kazananlarımızdan tariflerini ve fotolarını rica ettik.Onlarda kazandıkları ürünlerle harika tarifler yapmışlar kendilerinin ellerine sağlık diyoruz.
11 Ocak 2011 Salı
E-Baharatçı Kazananlarımızın tarifleri-İç Pilavlı Tavuk Kapama
İlk tarifimiz ise herkesin vazgeçilmez yemeği, olsada yesek .Mutlaka Deneyin bu tarifi deneyin diyoruz.Bu güzel tarif ve fotoğraf için E-baharatçı kazananımız Aylin hanıma çok teşekkür ederiz.Tekrar tebrik ederiz kendisini güle güle kullansın.:)))
Malzemeler:
Hazırlanışı :
Tavuğu geniş bir tencerede haşlayın.İçine 4-5 damla limon suyu sıkın.1 adet kesme şekeri atıp kaynatın.tavuğun ilk suyunu döküp,tekrardan kaynar suyla haşlıyoruz.
İçinden 1 su bardağı tavuk suyunu ayırıyoruz...
Tencereye yağı koyup,içine fıstıkları döküyoruz.Fıstıklar kavrulurken soğanı katıp güzelce kavuruyoruz...
İçine yıkanmış,süzülmüş pirinci katıp,kuş üzümü ve diğer malz.katıp karıştırıyoruz...
1 adet kesme şekeri ilave edip,1 su bardağı tavuk suyuyla pilavımızı kabartıyoruz...
Fırın tepsisine İçpilavı döküp,haşlanan ve 4 bölünmüş tavuğu yerleştirip,40-45 dakika Fırında kızartıyoruz...
(tavuğun üzerine yarım limonsuyu,az tuz ,sıvı yağ,pul biber sürüp tavuğun üzerine döküyoruz)...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder