5 Ocak 2011 Çarşamba

E-Baharatçı Kazananlarımızın tarifleri-Kuru Fasulye

Mutfak Cinleri e-baharatçı kazananlarımızdan tariflerini ve fotolarını rica ettik.Onlarda kazandıkları ürünlerle harika tarifler yapmışlar kendilerinin ellerine sağlık diyoruz.

İlk tarifimiz ise herkesin vazgeçilmez yemeği, olsada yesek Kuru Fasulye.Mutlaka Deneyin bu tarifi deneyin diyoruz.Bu güzel tarif ve fotoğraf için E-baharatçı kazananımız Adem beye çok teşekkür ederiz.Tekrar tebrik ederiz güle güle kullanın.



























Malzemeler:
  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • bir miktar pastırma
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • yarım yemek kaşığı domates salçası
  • yarım yemek kaşığı biber salçası
  • bir miktar domates kurusu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanması:
  1. kuru fasulyeleri akşamdan veya ertesi gün sabah erken saatlerden tencereye koyup yıkayın. üzerini 4-5 parmak geçecek kadar soğuk su koyun. tencereyi ocağa koyup 1 taşım kaynatın. altını kapatıp 6-7 saat bekletin. bu süreden sonra tencereyi tekrar ocağa alıp kısık ateşte kendi suyunda fasulyeler yumuşayana kadar pişirin. (suyu az gelirse kaynamış su ekleyin.)
  2. fasulyeler pişerken ayrı bir geniş tencereye 2 adet kuru soğanı yemeklik doğrayın. zeytinyağını koyup pastırmayı ekleyın. (bu arada fasulyeler pişmeye devam etsin). daha sonra etlere salçaları ve acı biberleri ekleyin. etlerin üzerine çıkacak kadar kaynar su ilave edin. yumuşayana kadar pişirin.
  3. pişince fasulyeleri üzerine boşaltın. eğer fasulye fazla görünüyorsa bir kısmını piyaz yapmak için ayırın. (çünkü her fasulyenin şişme oranı farklı olabilir). tencereye tuzu da ilave edip 1-2 taşım kaynatın. afiyet olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder