11 Ocak 2011 Salı

Elmalı-Muzlu Toplar

Çok pratik bir tatlı tarifini sizlerle paylaşmak istedik.Özellikle çocukların seviceği bu tarifi yapmanızı tavsiye ederiz.İşte Elmalı Muzlu Toplar :)


























Malzemeler:
  • 2 paket Pötibör Bisküvi
  • 2 adet elma
  • 1 adet muz
  • 3 çorba kaşığı hindistancevizi
  • 1 çay fincanı çekilmiş ceviz içi
  • 2-3 kaşık süt
  • 1 çorba k. kakao

Çikolata sosu için:
  • 100 gr bitter çikolata
  • Yarım çay bardağı krema
Üzeri İçin:
Hindistan cevizi

Hazırlanışı :

Öncelikle Elmaları soyun rendeleyin.Aynı şekilde muzuda kabuklarını soyduktan sonra ezin ve elmaların olduğu kaba koyun.Üzerine hindistan cevizi,çekilmiş ceviz,kakao,sütü ekleyin.Petibörleri ise blendardan geçirerek toz haline getirin.Ve bunuda kabın iiçine ekleyerek iyice yoğurun.Daha sonra bıuzdolabına bu kabı koyarak 30 saat bekletin.Bu esnada bir çikolata sosu için kremayı kaynatmadan ısıtın. Çikolatayı küçük parçalara bölüp kremanın içinde sürekli karıştırarak eritin.
Daha sonra hamurumuzu dolaptan alarak elimizle yuvarlayalarak tek tek borcama dizelim.Tüm topları yaptıktan sonra üzerine çikolata sosunu her yere gelicek şekilde gezdirerek üzerine bolca hindistan cevizi serperek servis edelim.

Afiyet olsun.
G&P


1 yorum:

  1. Ellerinize sağlık. Çok güzel görünüyorlar.

    YanıtlaSil