24 Nisan 2011 Pazar

Piramit Pasta

PiYazın gelmesine az bir zaman kalmışken yazın limonatalarınızla beraber yiyebileceğimiz harika bir lezzetdir piramit pasta.Annelerimizden kalma
bu basit ve bir okadarda leziz tatlıyı bizde sizler için yaptık .Yanında limonatalarıda unutmamanız şartıyla işte piramit pastamız.























Malzemeler:
2 paket petibör
1 avuç fındık (çekilmiş)
125 gr margarin
1 su b. süt
1 kabuğu rendesi
1.5 paket kakao
7 çorba k. pudra şekeri
1 çay kaşığı bal


Hazırlanışı:
Öncelikle derin bir kabın içine kako,süt,çekilmiş, fındık ,balı,pudra şekerini ve en son olarak rendeleniş limon kabuğu rendesini
koyun daha sonra bir tavda yağımızı eritin ve bu yağıda kabımızın içine koyun ve bir kaşık ile iyice karıştırın daha sonra içine
elimizle ufaladığımız petibörleri yavaş yavaş ekleyerek kaşıkla karışıtırın eğer karışımın elle şekil verilemiyecek gibi olursa elimizle
şekil verbileceğimiz duruma kadar elimizle ufaladığımız petibörleri ekleyebilirsiniz.
Daha sonra dikdörtgen bir tepsi yada borcam olabilir folya kağıdı serin
ve karışımızın yarısını bir folya kağıdına dökerek folya kağıdı yardımıyla elimiz ile piramit şekli verin aynı işlemi kalan karışım için yapın.
Ve buzdolabın üst kısmında 3-4 saat bekleterek dilimleyerek misafirlerinize servis edin.
Afiyet Olsun.
G&P

1 yorum: