15 Mayıs 2011 Pazar

Elmalı Turta


Malzemeler:

  • 1 paket oda sıcaklığında margarin
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  •  Aldığı kadar un

İç Malzemesi:
  • 4 Orta büyüklükte elma
  • 4 Yemek kaşığı şeker
  • 1 Tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:
Hamur malzemelerinin hepsi karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edin.Bu arada elmalar rendeleyin.Şeker ve tarçın ilave edip karıştırın.Piştikten sonra elmalı karışımın suyunu süzün.
hamurumuzu alıp yuvarlaklar yapıp ortasına elmalı karışımı koyup bebek kundağı yapar gibi katlayın:)180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin soğuduktan sonra üzerine toz şeker serpin.
Afiyet Olsun.

G&P

0 yorum:

Yorum Gönder