Yıllardır vazgeçilmeyen bir tat, susamlı simit..
Malzemeler:
1 paket yumuşak margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta ( akı üzeri için )
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz ve aldığı kadar un
Üzeri için: Bol susam
YAPILIŞI:
Yumuşak margarin, sıvıyağ, yoğurt ve yumurta sarısını güzelce karıştırın.
Karışıma unu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyip, güzelce yoğurun.Hamuru merdane ile yarım cm. kalınlığında açın ve kalıpla kesin. Bir tabağa yumurta akını, başka bir tabağa bol susam koyun.Kalıpla kestiğiniz kurabiyeleri önce yumurta akına, sonrada susama batırın.Yağladığınız yada yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.180 derecede susamlar hafif kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN.
G&P
0 yorum:
Yorum Gönder