15 Mayıs 2011 Pazar

Kaşık Helvası


Malzemer:

  • 250 gram margarin
  • Yarım kilo un
  • 150 gram dövülmüş fındık
  • 250 gram pudra şekeri

Yapılışı:
Yağı tencereye alın,eriyince üzerine unu ilave edip kavurun.Unun rengi değişince fındık içini ilave edip kavurmaya devam edin.Altın sarısı rengini alınca altını kapatın ve pudra şekerini yavaş yavaş ekleyip tahta kaşıkla karıştırarak iyice yedirin.Elinizin dayanacağı sıcaklığa gelince kaşık yardımıyla aldığınız helvayı sağ avuç içinde iyice sıkıştırın.Kaşığı sol elinizin parmakları yardımı ile helvayı yavaşça çekin ve servis tabağına dizin.Soğumasını bekkleyin ve servis yapın
Afiyet Olsun
 
G&P

0 yorum:

Yorum Gönder