Babanemizden öğrendiğimiz pratik ve bir o kadarda lezzetli olduğu için sık sık pişirdiğimiz bir lezettir Etli büryan. Tavuk eti ilede yapılan bu tarifi mutlaka misafirlerinize sunmanızı tavsiye ederiz.
Malzemeler:
- 300 gram kuşbaşı kuzu eti
- 1.5 su b. pirinç
- 2 yemek k. tereyağ
- 3 yemek k. sıvıyağ
- 1 su b. su
- Nane
- Karabiber
- tuz.
Hazırlanışı:
Öncelikle etlerimizi bir tencere içine koyun içine su ekleyerek etlerimiz yumuşayıncaya kadar pişirin.Daha sonra başka bir tencerenin içine tereyağ ve sıvıyağı koyun içine ıslattığımız pirinçleride ekleyerek hafif saydamlaşıncaya kadar kavurun daha sonra suyuda ekleyerek kapağı kapalı şekilde pişirin.Daha sonra evimizde olan fırın kaplarından birine pirinçlerimizi koyun onun üzerine nane ,karabiber ve tuzu ilave edin.Daha sonra pirinçlerimizin üzerine etlerimizi yerleştirin en son pişirmiş olduğumuz etlerinde suyunu dökerek 180 derece fırında et suyu çekinceye kadar pişirin.
Afiyet olsun.
G&P
0 yorum:
Yorum Gönder