31 Ağustos 2011 Çarşamba

Patates Havuçlar.

Patatesten havuç olur mu. Bizce olur :) Bu tarifimizle patatesten havuç olucağını sizlere kanıtlayacağız.Mutlaka bu tarifi yapıp misafirlerinize sunup hoş bir süpriz yapmanızı tavsiye ederiz



Malzemeler.
  • 4 adet patates
  • 2 çorba k.Süt
  • 1 çorba k. tereyağ
  • 100 gr taze Kaşar
  • 1 tatlı k. Biber salçası.
  • Tuz
  • Karabiber.
  • 1 demet Dereotu.
Üzeri için:
  • Yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Pul biber.


Hazırlanışı:
Öncelikle patateslerimizi kabuklarını soyun ve haşlanması için tencereye koyun.
Daha sonra bir kabın içinde haşlanmış patateslerimizi koyun üzerine tereyağını,tuzu karabiberi,sütü ekleyerek patatesin sıcaklığında
tereyağını eritin bu esnada pateslerimizi iyice ezin .Patateslerimizin içine biber salçasını ekleyin bizler 1 tatlı kaşığı kadar biber salçası dedik
ama patatesin boyutuna göre bu oran yetmeye bilir sizler eklerken renginin turuncu olmasına dikkat edin ve patatesin içine
azar azar biber salçasını ekleyerek rengini yakalamaya çalışın.Patateslerimiz turuncu renge ulaşınca elinize alarak havuç şeklini verin ve bu şekilde
havuçlar yaparak bir tabağa dizin.Patatesten havuçlarımızın baş kısmı olan kısma dereotlarından bir dal koparak ucuna saplayın.
Bu şekilde havuçlarımızın baş kısmını yapmış olucağız .Tüm havuçlarımızı yaptıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt karışımı dökerek üzerinide diledğiniz
kadar pul biber ekleyerek servis edin.
Afiyet olsun.
G&P

0 yorum:

Yorum Gönder