14 Ağustos 2011 Pazar

Şeftali Reçeli


Yaz demek meyvelerin dahada bollaşması demekte oluyor aslında.Meyveler bollaşınca meyvelarla yaptığımız tatlıların çokluğu arttığı gibi yaptığımız reçellerinde bolluğu artıyor.
Daha öncedende sizlerele reçel tarifi paylaşmıştık bu seferde sahur sofralarınızda hafif bir lezzet olması için Şeftali reçeli tarifimizi sizlerle paylaşmak istedik.




Malzemeler:
6 Adet orta boy şeftali
Yarım kilo şeker
Hazırlanışı:
Öncelikle şeftalilerimize iyice yıkadıktan sonra kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkararak küp küp ama küpler çok küçük olmayacak şekilde kesin.
Daha sonra şeftalilerimizi büyük ve derin bir tencere içine koyun üzerine şekeride ekleyerek orta ateşte üzerine hiç su eklemeyerek koyulaşıncaya kadar pişirin.
Daha sonra kapaı kapalı şeklinde ılınmasını bekledikten sonra kavanozlara ayırarak muhafaza edin.
Hayırlı Ramazanlar dileriz.
Afiyet Olsun.
G&P

1 yorum:

  1. wuww harika görünüyor hemde çok kolay bende yaparım bende bende =)) ellerinize sağlık

    YanıtlaSil